Najnovije vesti

DRAMA U GRUZIJI! HEMIJSKI NAPAD NA PARLAMENT: Osetila se supstanca neprijatnog mirisa, a onda je nastao HAOS
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

DRAMA U GRUZIJI! HEMIJSKI NAPAD NA PARLAMENT: Osetila se supstanca neprijatnog mirisa, a onda je nastao HAOS

Planeta

Parlament u Gruziji suspendovao je danas rad na četiri sata nakon što je u njemu poprskana supstanca neprijatnog mirisa.

Niko nije ozbiljno povređen tom prilikom, policija je otvorila istragu, a predsednik parlamenta Arčil Talakvadze rekao je da se radi o "hemijskom napadu". Pojedinim poslanicima je pozlilo posle udisanja supstance, a na lice mesta pozvani su policija i forenzičari.

foto: Profimedia

Jedan učesnik građanskog protestnog pokreta je naveo da je prokrijumčario antiseptičku tečnost, koju koriste veterinari, kako bi poremetio rad parlamenta uoči glasanja o imenovanju sudija Vrhovnog suda, koje opozicija odbacuje kao provladine sudije.

"Želeli smo da pokažemo da naš parlament smrdi", rekao je Nodar Rukhadze, lider pokreta "Šejm" (Sramota), koji sarađuje sa demonstrantima, a koji se zalažu za prelazak na proporcionalni izborni sistem.

Promena sistema zakazana je za 2024, ali opozicija traži da se ona uvede ranije, prenosi Rojters.

Parlament je kasnije odobrio 14 od 20 kandidata za sudije Vrhovnog suda.

Inače, u poslednjih mesec dana policija je zadržala 16 osoba u pritvoru, a reč je osobama koje su protestovale ispred zgrade parlamenta i uzvikivale "Sramota" i "Robovi" dok su poslanici automobilima pristizali u skupštinu.

(Kurir.rs/Tanjug; Foto: Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...