Najnovije vesti

NOVI UDAR NA TRAMPA: Odbor Kongresa potvrdio optužbe,  čeka se brza reakcija Predstavničkog doma! (VIDEO)
Foto: Profimedia, AP/Evan Vucci

opasno

NOVI UDAR NA TRAMPA: Odbor Kongresa potvrdio optužbe, čeka se brza reakcija Predstavničkog doma! (VIDEO)

Planeta

Predsedavajući Odbora Predstavničkog doma SAD za pravna pitanja  Džerold Nedler rekao je, nakon što je Odbor usvojio sa 23 prema 17 glasova optužbe protiv američkog predsednika Donalda Trampa za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa, da je danas i svečan i tužan dan i da će Dom delovati veoma brzo.

Trampova sekretarka za štampu, Stefani Grišam, postupak je ocenila "očajnom šaradom'' i rekla da se predsednik raduje što će u Senatu imati fer tretman i pravni postupak koji mu i dalje sramotno uskraćuje Predstavnički dom, preneo je AP.

Republikanac Dag Kolins iz Džorddzije odmah je rekao da će podneti različita mišljenja.

Demokrate tvrde da se Tramp nedoličnog ponašao prema Rusiji, još od predizborne kampanje 2016. koju je istraživao specijalni savetnik Robert Maler.

Oni navode da je njegovo poslovanje sa Ukrajinom koristilo njenom agresivnom susedu Rusiji, a ne SAD-u i da on mora biti sprečen da ponovo "pokvari" američke izbore i na prevaru dođe do drugog mandata naredne godine.

"Hitno je'', rekla je predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Lider rebublikanske većine u Senatu Mič Mekonel izjavio je kasno sinoć za Foks njuz da nema šanse da će predsednik biti uklonjen sa funkcije.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...