MISLILA JE DA JE ZAUVEK IZGUBILA SINA, A ONDA GA NAŠLA POSLE 30 GODINA: Potresan susret tera suze na oči (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

izgubljeno dete

MISLILA JE DA JE ZAUVEK IZGUBILA SINA, A ONDA GA NAŠLA POSLE 30 GODINA: Potresan susret tera suze na oči (VIDEO)

Planeta -

Li Jian (33) nestao je u kad je imao tri godine kada je zajedno sa porodicom šetao ulicom grada Čangzi 1989. godine.

Muškarac poznat po nadimku Jian Jian, potom je odrastao u drugom gradu 90 kilometara od svojih roditelja, nakon što ga je pronašao na železničkoj stanici i odneo kući njegov usvojitelj, navodi policija. Jian Jian i njegova majka uspeli su da se pronađu zahvaljujući kineskoj bazi podataka o nestalim osobama, koja je proverila njihove DNK uzorke. Emocionalni susret dogodio se nedavno u policijskoj stanici okruga Ksiu Vu u gradu Jiazuo, navodi se u saopštenju policije Jiaozuo.

"Sine, dolazi majka", jecala je kroz suze gospođa Li dok je žurila da zagrli svoje dete.

"Jian Jian, čekala sam današnji dan već 30 godina. Bio si toliko blizu kuće sve ovo vreme, ali majka te traži 30 godina", rekla je gospođa Li dok ju je pridržavala ćerka. Jian Jian je takođe bio savladan emocijama i zaplakao je dok ga je njegova majka grlila. Obrisao je suze sa majčinog lica i utešio je.

Prema podacima policije, Jian Jian se 8. aprila 1989. godine odvojio od porodice oko 15:00 u centru Čangzija. Njegova porodica je štampala hiljade letaka i delila ih po autobuskim i železničkim stanicama i bolnicama u potrazi za njim, ali nisu pronašli nikakve tragove.

"Radila sam danju a izbuila bih se kad god bih pomisla na svog sina. Nisam mogla da spavam noću jer sam stalno razmišljala šta bi moglo da mu se desi", podsetila se gospođa Li. Nezvanično, otac Jian Jiana umro u samooptuživanju tokom potrage sa svojim sinom. Ali pre smrti, doveo je gospođu Li u lokalnu policijsku stanicu da registruje DNK uzorke čuvši da bi taj potez mogao da poveća šanse za pronalaženje nestalog člana porodice.

U septembru ove godine, policajci na stanici Ksiuvu otkrili su tokom redovne inspekcije u lokalnim četvrtima da su roditelji usvojili čoveka po imenu Bin Bin (trenutno ime Jian Jian). Policajci su savetovali Bin Binu da im da uzorak DNK, sa čime se složio. Nakon pretrage u bazi podataka o nestalim ljudima u zemlji, otkrili su da se Bin Binova DNK poklapa sa onima koje su dali gospodin i gospođa Li. Posle toga su organizovali sastanak majke sa sinom.

Govoreći o svojoj posvojiteljskoj porodici, Jian Jian je rekao da su se prema njemu odnosili kao da je njihov svih ovih godina. Starija sestra Jian Jiana, koja je bila svedok ponovnog okupljanja, rekla je da su ona i njena porodica zahvalni usvojiteljskoj porodici.

"Bez obzira na sve, odgajali su ga 30 godina. Mi smo im duboko zahvalni", rekla je ona.

(Kurir.rs/Dailymail/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja