POLICIJA JOJ JE DIVLJAČKI ISTRGLA BEBU IZ NARUČJA, A ONDA JE ONA TUŽILA GRAD: Dobila je veliku odštetu! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/ NBC News

brutalan napad

POLICIJA JOJ JE DIVLJAČKI ISTRGLA BEBU IZ NARUČJA, A ONDA JE ONA TUŽILA GRAD: Dobila je veliku odštetu! (VIDEO)

Planeta -

Njujorški policajci istrgli su jednogodišnju bebu majci iz naručja prošlog decembra, a snimak tog incidenta je postao viralan. Mama Džazmin Hedli tužila je grad u avgustu ove godine i presuda je konačno doneta - dobiće odštetu vrednu 625.000 dolara.

Hedli je držala bebu u naručju dok je bila u socijalnoj službi u Bruklinu u decembru prošle godine, čekajući da raspita o pomoći za dete. Sedela je na tlu u prepunoj čekaonici kad su policajci agencije došli i zatražili od nje da ode. Hedli je rekla da želi da razgovara sa njihovim šefom, piše NBC njuz.

Snimak incidenta zabeležio je prolaznik i objavio na društvenim mrežama, a na njemu se vidi Hedli na podu na leđima, sa nekoliko policajaca koji stoje oko nje dok jedan od njih vuče bebu iz njenih ruku. Čuje se kako Hedli viče: "Povređuju mog sina!".

Događaj je brzo eskalirao jer su prisutni počeli da viču, a čuje se kako neko kaže: "Pogledaj šta joj rade". Neposredno nakon incidenta Hedli je pretila optužba za opiranje hapšenju, ponašanje na način koji može da povredi dete, opstrukciju vladine administracije i nezakonit upad, ali su te optužbe odbačene.

U tužbi se navodi da je ona ponižena, napadnuta, fizički povređena, prećeno joj je tejzerom, brutalno je razdvojena od svog sina, okovana lisicama, uhapšena i zatvorena, prenosi Blic. Beba je brutalno otrgnuta iz majčinih ruku od strane stranaca i odvedena u policijsku stranicu i provela je noć bez majke prvi put u svom životu.

Nekoliko dana nakon incidenta gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio izvinio se u javnosti. Njegova portparolka Olivija Lapejroleri istakla je u saopštenju u petak da je grad "propustio da tretira Hedli sa poštovanjem i dostojanstvom".

Kurir.rs/NBC njuz

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja