NAJSUROVIJI PLAĆENI UBICA U MEKSIKU! Narko-karteli su ga obučavali da bude čudovište: Hteo sam da budem psihopata!
Foto: Profimedia

meksiko

NAJSUROVIJI PLAĆENI UBICA U MEKSIKU! Narko-karteli su ga obučavali da bude čudovište: Hteo sam da budem psihopata!

Planeta -

Pripadnik narko-kartela u Meksiku otkrio je za Njujork tajms kako su ga kao tinejdžera obučavali u kampu za plaćene ubice, koji ga je pretvorio u "čudovište".

Godine 2012. neimenovani "sikario", kako Meksikanci zovu plaćene ubice, dobio je mesto u programu za obuku nakon što je prerezao vrat nevinom čoveku.

"Hteo sam da budem psihopata, da ubijam bez milosti i postanem najstrašniji sikario na svetu", otkriva danas dvadesetčetvorogodišnji muškarac u ekskluzivnom intervjuu za američki list.

Prvi zadatak mu je navodno bio da mačetom iseče nagi leš, nakon što je neki momak na njegove oči dobio metak u čelo zato što nije smogao snage da to uradi.

"Izvukli su iz mene poslednje ostatke ljudskosti i pretvorili me u čudovište", kaže plaćeni ubica, prisećajući se tog trenutka.

Otkriva i da je uporno govorio sebi da mora da preživi taj bolesni kamp. Moraće da zaboravi strah i uradi sve što budu tražili od njega, ma kako varvarski bio taj čin.

Dovoljno čvrst da ubije?

Nakon što je prerezao vrat nevinom čoveku, uključili su ga u zastrašujući program obuke. Počeo je kao sitan kriminalac u meksičkoj mafiji - bio je špijun, šef lokalnog kartela, a zatim i trgovac drogom i oružjem.

Ostali su mu se rugali da nema petlju da ubije, a jedan od članova kartela predložio je da ubije mladića na ulici. U trenutku kad mu je pritrčao i prerezao grkljan, imao je osećaj da je to "neko drugi".

"Isključio sam svoja osećanja i rekao sam sebi da to radi neko drugi", kaže on.

Kasnije su mu rekli da su se šalili i da nisu očekivali da će to učiniti bez razmišljanja, ali su ipak bili zadivljeni i predložili ga za kamp za obuku, gde mladiće sklone kriminalu pretvaraju u krvožedne ubice.

Tada je imao 17 godina i proveo je šest meseci u meksičkim planinama, gde se često smrzavao i gladovao. Za to vreme je proganjao je i ubijao druge članove kartela, kasapio tela i mučio one koji nisu uspeli, ili koji su pokušali da pobegnu, prenosi Blic.

100 ubistava

One koji bi odustali ili koji su bili neposlušni vešali su o drveće i koristili kao metu za vežbanje. Posle obuke je postao jedan od najopasnijih plaćenih ubica u Morelosu. Učestvovao je u više od 100 ubistava, kako kriminalaca, tako i nevinih ljudi.

Godine 2019. policija ga je uhapsila i postao je zaštićeni svedok. Posle toga su mu ubili brata - na njegovom telu policija je našla poruku: "Ovo sleduje cinkarošima". Ovaj se, međutim, izvukao nekažnjeno.

Nasilje u Meksiku trenutno je ponovo na vrhuncu, a hladnokrvno ubistvo mormonskih žena i dece na granici Meksika u novembru ove godine ilustruje novu krizu u meksičkom ratu protiv narko-kartela. Gotovo svakodnevno osvanu vesti o mučenjima ili odsečenim glavama.

Nezamislivo nasilje

Povrh svega, mafijaši sa uživanjem snimaju ubistva i postavljaju snimke na mrežu, a stručnjaci veruju da je Islamska država inspirisana upravo njima. Opasne bande ne prezaju ni od čega kako bi poslali poruku dok se bore za prevlast u ključnim centrima trgovine drogom.

Ugljenisana i unakažena tela ostavljaju na ulici, pucaju u žene i decu, a Santijago Meza Lopez, član kartela poznat kao Sup mejker (Kuvar Čorbe), ostavlja tela da se raspadaju u velikim koritima sa kiselinom.

Mekisička vlada je bila prinuđena da mobiliše vojsku, a borba protiv kartela pretvorila se u sveopšti rat na ulicama Meksika.

Naročito je severni Meksiko opasno mesto.

"Treba da se čuvate ako putujete u Sijudad Huarez i druge gradove u severnim državama. Putujte danju, ako je moguće, obavestite rodbinu i prijatelje da planirate da putujete i odsedajte samo u uglednim hotelima", stoji u preporukama britanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kurir.rs/San

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja