PREZIRE ALKOHOL I CIGARETE, RAZUME SE U LEPOTICE: Ko je zaista Donald Tramp, čovek o čijoj glavi danas odlučuje Kongres?
Foto: Profimedia

predstavnički dom američkog kongresa glasa

PREZIRE ALKOHOL I CIGARETE, RAZUME SE U LEPOTICE: Ko je zaista Donald Tramp, čovek o čijoj glavi danas odlučuje Kongres?

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp danas je, uoči očekivanog opoziva u Predstavničkom domu američkog Kongresa, naglasio da nije uradio ništa loše.

"Da li možete da verujete da će me danas opozvati radikalna levica, demokrate koje ne rade ništa, A NISAM NIŠTA LOŠE URADIO! Užasna stvar. Pročitajte transkripte", poručio je Tramp na Tviteru.

On je dodao da ovako nešto ne bi nikada trebalo da se dogodi nijednom predsedniku.

"To je tužno. Imate džentlmena koji je došao u Belu kuću, a sve što su oni imali je da mu nikad nisu dopustili ni da udahne. Sve što su želeli je da ga opozovu. Počeli su dan nakon što je izabran, čak i dan nakon što je položio zakletvu", naveo je Tramp obraćajući se sebi u trećem licu.

Naglasio je da je došao u Belu kuću s porukom da će da "očisti Vašington" i pomogne ljudima, ističući da je smanjio poreze i ojačao vojsku.

"Oni su ljuti na njega jer je zapravo uradio ono što je rekao da će uraditi. Istorija će zabeležiti da proživljavamo najbolja vremena ikada, dok demokrate samo gledaju ka izborima. Ovaj predsednik bi samo trebalo da nastavi da se bori kao što se uvek borio, za sebe i za ovu zemlju", naveo je Tramp.

Istinite, poznate i nepoznate činjenice o Donaldu Trampu

Donald Tramp, 45. predsednik Sjedinjenih Država, sigurno će ostati upamćen kao treći predsednik u istoriji SAD protiv kojeg je pokrenut opoziv, ali kao i čovek koji je uspeo da pobedi i dobro organizovanu političku mašineriju senatorke Hilari Klinton. Njegov politički uspon jedan je od najkontroverznijih u istoriji Sjedinjenih Država.

Jedan od najmoćnijih ljudi na svetu ima veoma neobičnu frizuru, glasan je i nikada se ne ujede za jezik. Uvek je uključen u bar nekoliko kontroverznih situacija i upravo je zbog sveg navedenog jedan od najneverovatnijih ličnosti u političkoj istoriji SAD-a i zasigurno će još neko vreme ostati u centru medijske pažnje i zbivanja.

Ženio se tri puta, ima čak osmoro unučadi

Puno ime prvog čoveka SAD je Donald Džon Tramp, rođen je 14. juna 1946. u Njujorku, i drugi je najmlađi od petoro dece u porodici.

Ženio se tri puta: Prvo "sudbonosno da" izgovorio je Ivani Zelnickovoj 1977. godine i u braku su bili do 1991. godine. Dve godine kasnije oženio se Marlom Mejpls i sa njom je u braku bio šest godina, a sadašnju suprugu Melaniju oženio je 2005. godine. Iz ova tri braka ima petoro dece i osmoro unučadi.

U političkoj karijeri promenio je tri stranke: Demokratska od 1987 do 2009. godine, Reformistička stranka od 2011 do 2012. godine, a trenutno je u Republikanskoj partiji.

Prezire alkohol i cigarete

Tramp je nemačkog i škotskog porekla, a izvorno ime njegove porodice bilo je Drampf ili Dramft, ali je početkom tridesetogodišnjeg rata 1600-tih promenjeno u Tramp.

Zbog smrti brata Freda Džuniora Tramp ne podnosi alkohol i cigarete, tako da ga nikada nećete videti da puši i pije.

Njegov ujka je "češljao" Tesline papire

Prvi čovek SAD pohađao je njujoršku vojnu akademiju NIMA, kojoj priznaje deo svog uspeha, kao i Fordham univerzitet u Pensilvaniji. Diplomirani ekonomista postao je 1968. godine.

Malo ko zna i da je Trampov ujak Džon G. Tramp, profesor Tehnološkog univerziteta u Masačusetsu, dobio dozvolu od FBI da pregleda papirologiju i opremu Nikole Tesle kada je Tesla preminuo 1943. godine.

Golf obožava, ali vojsku ne

Tramp je oduvek važio za uspešnog biznismena, koji je ujedno vlasnik i upravnik bar 18 golf klubova širom sveta. Nažalost, ljubav koju pokazuje prema golfu ali i rvanju, nikad nije pokazao prema vojsci. Naprotiv, vešto je izbegavao vojničke dužnosti. Čak dva puta je dobio medicinsku potvrdu za odlaganje stupanja u armiju.

Razume se u lepotice

U jednom trenutku Tramp je bio i suvlasnik tri glavne organizacije Izbora za Mis: Miss Universe, Miss USA i Miss Teen USA.

Ljubitelj je i filmske umetnosti i član Udruženja filmskih glumaca koje brine o dobrobiti i pravima glumaca.

Tramp je od 2003. do danas izvršni producent hit rijaliti emisije "Apprentice". Emisija neko vreme nije prikazivana zbog njegove predsedničke kampanje.

Najviše veruje u novac

Donald Tramp je prezbetarijanac, a reklo bi se da u životu najviše veruje novcu. Od novembra 2016. njegova neto imovina iznosi čak 3,7 milijardi američkih dolara.

Rukovodio je i Fondacijom Donald Tramp osnovanom 1988. godine, ali ju je 2013. zatvorila kancelarija Generalnog državnog tužioca zbog višestrukih kršenja zakona.

(Kurir.rs/Telegraf, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track