Najnovije vesti

ŠEF POLICIJE KRIV ZA UBISTVO MORMONA U MEKSIKU: Narko-karteli masakrirali 3 žene i 6 dece, ceo slučaj rešio FBI
Foto: EPA / Luis Torres

SRAMOTA

ŠEF POLICIJE KRIV ZA UBISTVO MORMONA U MEKSIKU: Narko-karteli masakrirali 3 žene i 6 dece, ceo slučaj rešio FBI

Planeta

Meksičke vlasti uhapsile su šefa lokalne policije u državi Sonora zbog sumnje da je povezan sa ubistvom tri žene i šestoro dece američko-meksičkog porekla na severu Meksika prošlog meseca, saopštile su lokalne vlasti i mediji.

Osumnjičeni pripadnici narko kartela ubili su 4. novembra tri žene i šestoro dece iz mormonskih porodica u državi Sonora u blizini američke granice, izazvavši brojna reagovanja u SAD i Meksiku, javlja Rojters.

Više lokalnih medija izvestilo je da su vlasti uhapsile Fidela Alehandra Vilegasa, šefa policije u državi Hanos, zbog sumnji da je umešan u taj zločin.

Mediji su javili da se sumnja da je Vilegas povezan sa organizovanim kriminalom, ali nisu iznosili više detalja o njegovoj ulozi u ubistvu mormonskih žena i dece.

Meksički zvaničnici veruju da su žene i deca ubijeni slučajno, kao kolateralna šteta, u sukobu narko kartela oko prevlasti nad područjem na kojem su se zatekli, navodi Rojters.

Britanska agencija navodi da se zbog ovog zločina meksički predsednik Manuel Lopes Andres Obrador našao pod pritiskom administracije američkog predsednika Donalda Trampa, zbog čega je morao da zatraži pomoć SAD u rešavanju slučaja.

Obrador je pozvao američki Federalni istražni biro (FBI) da pomogne meksičkim vlastima u istrazi.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...