HOROR! UBIO JE, RASKOMADAO, BACIO UDOVE U REKU! Profesor monstrum: VOLEO sam je! To je nekoliko sekundi ludila! (VIDEO)
Foto: Profimedia

užas u sankt peterburgu

HOROR! UBIO JE, RASKOMADAO, BACIO UDOVE U REKU! Profesor monstrum: VOLEO sam je! To je nekoliko sekundi ludila! (VIDEO)

Planeta -

Odsečeni udovi studentkinje, koju je ubio ljubavnik, ekscentrični ruski vojni istoričar i profesor Univerziteta u Sankt Peterburgu, nađeni su u reci u Sankt Peterburgu.

Sokolov (63) je priznao da je izbo Anastaziju Ješčenko (24), a zatim tranžirao njeno telo. Trenutno se nalazi u pritvoru. Kako je izjavio, trebalo je da se venčaju sledeće godine, ali da ju je ubio i uništio sopstveni život u “nekoliko sekundi” ludila.

Prošlog meseca objavljeno je da je profesor Anastaziju ubio na žurci, koju je priredio u svom luksuznom stanu, i to tako što je pucao u nju. Beživotno telo je zaključao u sobu koja se ne koristi i pridružio se gostima na zabavi.

Odsečena glava, oblivena krvlju, kao i krvava testera, kasnije su nađeni u njenogovom stanu u Sankt Peterburgu, a njeni udovi devet nedelja nakon njenog nestanka, u plastičnoj kesi, koja je plutala u reci Mojka blizu Dvorca Jusupovih, gde je ubijen ozloglašeni “ludi monah” Grigorij Raspućin, saopštila je policija.

foto: AP

Vest o pronađenim udovima objavljena je sedam nedelja posle snimka, na kome se vidi kako profesor baca delove tela u reku u blizini palate. Sokolov je javno pozvao ruske sudove da primene sva zakonska sredstva protiv njega na predstojećem suđenju.

"Shvatam da sam uradio užasnu stvar i da zaslužujem najstrožu moguću kaznu."

foto: Profimedia

Kako je rekao, njegova akademska karijera i uspesi, uključujući i članstvo u francuskoj Legiji časti, “uništeni su za nekoliko sekundi” kada je ubio ljubavnicu.

"Baš me briga šta govore o meni. To nije važno. Ubio sam je, ali i sebe. Ja ne postojim. Moja dragocena uspomena na Anastaziju u ovom trenutku mi je najvažnija. Trebalo je da se venčamo i planirali smo svadbu. Za više od pet godina nijednom nisam digao ruku na nju", izjavio je Sokolov, prenosi Blic.

foto: Profimedia

Sokolovu preti 15 godina zatvora.

Žrtvin otac Oleg Ješčenko izjavio je da će otvoriti grob kako bi mogao da sahrani ćerkine noge pored ostatka tela kada forenzičari završe svoj deo posla. Anastazijini roditelji negiraju tvrdnje profesorovog advokata da im se on izvinio zbog Anastazijine smrti.

"Sokolov nam se nije lično izvinio, već se pravdao da je bio pun mesec kad ju je ubio. Molio sam je da ga napusti, ali ona je volela tog čoveka. Kad je ljubav u pitanju, svako ubeđivanje je uzaludno", rekao je otac.

(Kurir.rs/TheSun.co.uk, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track