DETALJI TRAGEDIJE U NEMAČKOM ZOO VRTU: Tri žene lampinom izazvale požar! Stradalo 30 životinja! (VIDEO)
Foto: Profimedia

katastrofa

DETALJI TRAGEDIJE U NEMAČKOM ZOO VRTU: Tri žene lampinom izazvale požar! Stradalo 30 životinja! (VIDEO)

Planeta -

Kineski lampion koji su pustile 60-godišnja žena i njene dve odrasle ćerke izazvao je požar u nemačkom zoološkom vrtu u novogodišnjoj noći u kojem je stradalo 30 životinja, uključujući gorile, šimpanze, slepe miševe i ptice.

Policija u Krefeldu, gradu u blizini granice sa Holandijom, saopštila je da su se žene predale kada su čule za tragediju.

Kako je rekao glavni istražitelj Gerd Hopman, žene su preko interneta kupile pet lampiona, koji su u većem delu Nemačke decenijama zabranjeni, verujući da je njihovo puštanje dozovoljeno u novogodišnjoj noći.

"Video sam mnogo ljudskih leševa i bio sam iznenađen koliko leševi gorila liče na tela čoveka kada ih izobliči vatra", rekao je Hopman, prenosi Rojters.

Žene su ispisale lampione, papirne balone koje podiže toplota vatre u njihovoj sredini, lepim željama za Novu godinu.

One mogu da se suoče sa optužbom za nemar, za koju mogu da dobiju do pet godina zatvora ili novčanu kaznu.

Hopman je rekao da je hrabro od njih što su se prijavile, ali nije želeo da otkrije više detalja o njima, jer su primile pretnje.

Zoološki vrt je danas prekriven svećama i fotografijama poginulih majmuna, a lokalni stanovnici na televizijskim stanicama izražavaju tugu zbog onoga što se desilo, posebno zbog smrti 48-godišnjeg mužjaka gorile, Mase.

Lanac prodavnica Real saopštio je danas da će obustaviti prodaju lampiona koji su i dalje dozvoljeni u severnom priobalnom regionu Meklenburg-Vorpomern.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja