STAMPEDO NA SAHRANI IRANSKOG GENERALA SULEJMANIJA: Broj mrtvih popeo se na 50, povređeno 213 ljudi! (VIDEO)
Foto: Profimedia

tragedija

STAMPEDO NA SAHRANI IRANSKOG GENERALA SULEJMANIJA: Broj mrtvih popeo se na 50, povređeno 213 ljudi! (VIDEO)

Planeta -

Broj poginulih u metežu nastalom tokom sahrane iranskog generala Kasima Sulejmanija porastao je na 50, javila je iranska novinska agencija Isna pozivajući se na lokalnog zvaničnika.

Agencija Fars, pozivajući se na zvaničnike iz hitnih službi, javila je prethodno da je u metežu povređeno 213 ljudi.

foto: EPA / STR

Incident se dogodio u Kremanu, rodnom gradu iranskog generala Sulejmanija. On je ubijen u petak u vazdušnom napadu u Bagdadu, koji je izveden po naređenju američkog predsednika Donalda Trampa.

Iran je zbog brutalnog ubistva Sulejmanija, zapretio Americi osvetom. Mnogi Iranci su na Sulejmanija gledali kao na nacionalnog heroja, prenosi DW.

Iranska televizija je citirala šefa iranske hitne službe Pirhuseina Kulivanda koji je potvrdio da je u incidentu bilo povređenih i mrtvih ljudi, ali nije davao detalje o žrtvama.

foto: EPA / STR

Poluzvanična agencija Isna javila je ranije danas da je sahrana Sulejmanija, ubijenog u američkom vazdušnom napadu u Iraku, u njegovom rodnom gradu Kermanu, odložena pošto je u metežu stradao veliki broj ljudi.

Kovčeg s telom iranskog generala Kasima Sulejmanija, koji je ubijen u vazdušnom napadu SAD u Iraku, stigao je u njegov rodni grad Kerman na jugoistoku Irana, gde će biti održana sahrana, prenosi danas iranska agencija IRNA.

Na fotografijama koje je objavila državna televizija vidi se više hiljada ljudi okupljenih na ulicama grada, mnogi od njih obučeni u crno, u znak žalosti za ubijenim generalom, prenosi Rojters.

Veliki broj Iranaca iz cele zemlje se okupio danas kako bi odali počast ubijenom generalu.

AP navodi da hiljade ožalošćenih zahtevaju odmazdu protiv SAD zbog ubistva Sulejmanija, što je drastično podiglo tenzije na Bliskom istoku.

Kurir.rs/Tanjug/DW

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track