RUSKINJA MARIJA PRIZNALA UBISTVO ĆERKE (3) Ostavila je samu u stanu 7 dana, pa otišla u provod! Devojčica umrla od gladi

MAJKA MONSTRUM

RUSKINJA MARIJA PRIZNALA UBISTVO ĆERKE (3) Ostavila je samu u stanu 7 dana, pa otišla u provod! Devojčica umrla od gladi

Planeta -

Marija Plenkina priznala je da je ubila trogodišnju ćerku ostavivši je sedam dana samu u stanu dok je bila na jednosedmičnoj zabavi. Devojčica je umrla od gladi.

Jako potresni detalji od kojih se srce slama izneseni su i tokom suđenja. Malena Kristina je, kako je rečeno na sudu, bila toliko gladna da je pokušala da jede prašak za pranje veša.

Devojčica, koja je gladovala do smrti, pronađena je gola u stanu punom smeća u ruskom gradu Kirov, a pojela je samo malu količinu hrane koju joj je majka ostavila – jogurt, piletinu i kobasice, piše Dejli Mejl.

Marija Plenkina (21) je pre odlaska na zabavu, u stanu isključila vodu.

Beživotno telo devojčice pronašla je baka Irina Plenkina (47) koja joj je došla da joj poželi srećan treći rođendan.

Majka, koju su komšije nazvale "zlom", suočava se sa osam do 20 godina zatvora zbog okrutnog ubistva svog deteta.

Kriminalistička istraga "ubistva s krajnjom okrutnošću" pokazala je da je Plenkina svoju ćerku zaključala u stanu 13. februara prošle godine, a da se tek 20. februara vratila.

Psihijatri su otkrili da je bila uračunljiva i potpuno svesna svojih postupaka. Nedugo pre nego što je otišla na jednonedeljnu feštu dok joj je dete umiralo, Marija se razišla s momkom.

Marija je ostala kod prijateljice Anastasije Kurpine koja je izjavila da joj je Plenkina lagala da o Kristini brine prijatelj. Anastasija je istražiteljima rekla da je plaćala svakodnevne posete svoje prijateljice noćnim klubovima i kafićima, kupujući joj alkohol.

Marija je priznala ubistvo rekavši da nije imala nameru da ubije dete.

Izvori blisku pravosuđu su kazali da, kada je privedena, nije plakala i nije pokazivala žaljenje.

"Ona je samo hladnokrvno rekla: Da, otišla sam, zatvorila sam vodu i ostavila dete bez vode i hrane", navode isti izvori.

Detetova, vidno uznemirena, baka rekla je da je mogla da brine o devojčici samo da je znala da joj ćerka odlazi.

"Lagala me je da je sve u redu", rekla je baka i dodala da nikada ne bi pomislila da bi Marija mogla da uradi tako nešto.

"Ispada da nisam baš poznavala svoju ćerku", kazala je.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/Dejli Mejl

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja