HARI I MEGAN SU DOBILI ŠTA SU ŽELELI, KRALJICA ČINI SVE DA IM POMOGNE: Stručnjaci za kraljevsku porodicu o Megzitu!
Foto: Profimedia

pobedili su

HARI I MEGAN SU DOBILI ŠTA SU ŽELELI, KRALJICA ČINI SVE DA IM POMOGNE: Stručnjaci za kraljevsku porodicu o Megzitu!

Planeta -

Britanska kraljica čini moguće i nemoguće pokušavajući da pomogne svom unuku princu Hariju i njegovoj ženi Megan Markl, nakon što je par objavio da se povlači sa kraljevskih dužnosti kako bi postao "finansijski nezavistan".

Kraljevski stručnjaci tvrde da je dramatično saopštenje kraljice Elizabete II napisano kako bi se pobrinula za svoje ugroženo unuče. Kraljica (93) je u saopštenju izrazila svoje razočarenje odlukom para da se povuku, ali je istakla da kraljevska porodica "razume i poštuje" njihove želje.

Kraljica je objavila saopštenje nakon sastanka u Sandringamu koji je održan u prisustvu princa Čarlsa, Vilijama i Harija, a pretpostavlja se da je Megan bila na liniji iz Kanade.

Nakon sastanka stručnjak za kraljevsku porodicu i autor Ingrid Suard kaže da su prvu pobedu odneli vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, preneo je Dejli mejl.

"Prvu rundu su dobili Saseksi… Osećaj je da se kraljevska porodica 'polomila' da im pomogne", istakla je ona.

Drugi stručnjak, Peni Džunor, kaže da se kraljica "pažljivo ophodila sa ranjivim vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa". Ona je ukazala da je par dobio šta je želeo.

"Oni su odlučili da Hari i Megan moraju da odu i urade šta žele i oni će ih podržati", istakla je Džunor, dodajući da su kraljičine reči o budućnosti mladog para "prijateljske i tople".

Hari i Megan, koji ne žele da se finansiraju iz javnih fondova, imaće period tranzicije tokom kojeg će provoditi vreme na relaciji Kanada-Velika Britanija, ali će konačna odluka biti doneta u predstojećim danima.

"Mislim da je to pozitivna izjava. Način na koji kraljica priča o porodici zvuči veoma prijateljski i toplo. To što ona podržava njihovu odluku je zaista dobra vest. Ovo je kao saopštenje bake koja govori o porodici", dodala je Džunor.

Ona je ukazala da je paru dat prostor da pronađu sebe.

"Mislim da će to ukloniti pritisak sa njih i da su trenutno u veoma ranjivom stanju. Mislim da su nesrećni, da se osećaju izolovano i nevoljeno, necenjeno i da im je bilo potrebno pažljivo ophođenje", istakla je Džunor, dodajući da ona u saopštenju kraljice vidi da je porodica pokazala dužnu osetljivost spram njihove ranjivosti.

Suard veruje da je kraljičino saopštenje – u kojem se reč "porodica" pominje čak osam puta – namerno "veoma nežno i neformalno".

"Način na koji je napisano je veoma nezvanična i mislim da je to da bi zvučalo veoma prijateljski. I mislim da zaista jeste nežno. To je verovatno čitav pristup, nežno je. I, ono što je zanimljivo, kraljica stalno pominje porodicu sve vreme", ukazala je glavna urednica magazina Medžesti.

"Sigurno nije reč o Oskaru Vajldu, ali mislim da je ovo veoma labavo saopštenje kako bi svi srećno nastavili dalje".

Što se tiče konačne odluke koju je kraljica pomenula da će biti doneta doneta “u predstojećim danima”, Suard je ukazala da je to veoma brzo za kraljevsku porodicu. Biograf i kraljevski istoričar Robert Lejsi rekao je da je lični jezik koji je korišćen netipičan za komunikaciju u palate.

"Veoma je lično. Možda su ga obradili zvaničnici, ali ovo je kraljica koja govori svojim ljudima o svojoj porodici i mislim da to dolazi iz brige koju oseća", istakao je Lejsi.

Kraljica je u saopštenju navela da je "njena porodica imala veoma konstruktivnu diskusiju o budućnosti njenog unuka i njegove porodice", prenosi Blic.

"Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo želju Harija i Megan da stvore nov život kao mlada porodica. Iako bi želeli da oni obavljaju dužnosti kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da žive nezavisnijim životom kao porodica, ostajući istovremeno vredan deo moje porodice.

Hari i Megan su se izjasnili da ne žele da se oslanjaju na javne fondove u svojim novim životima. Stoga je dogovoreno da će biti period tranzicije tokom kojeg će Saseksi provoditi vreme na u Kanadi i Velikoj Britaniji. Ovo su složene stvari koje moja porodica mora da reši i treba još dosta toga da se uradi, ali zatražila sam da se konačne odluke donesu u predstojećim danima", napisala je Elizabeta II.

Nakon sastanka u biblioteci Kuće Sandringem u Norfolku, Čarls, Vilijam i Hari otišli su svojim putem u odvojenim automobilima.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track