Najnovije vesti

MAJKL FLIN POVLAČI PRIZNANJE KRIVICE: Evo zašto se bivši Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost odlučio na ovaj potez
Foto: Profimedia

napeto

MAJKL FLIN POVLAČI PRIZNANJE KRIVICE: Evo zašto se bivši Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost odlučio na ovaj potez

Planeta

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Majkl Flin, podneo je dokumenta za povlačenje svog priznanja krivice u istrazi o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, navodeći da su savezni tužioci prekršili sporazum sa njim.

Flinov potez usledio je nedelju dana nakon što je ministarstvo pravde promenilo stav o njegovoj kazni i preporučilo da bude kažnjen sa šest meseci zatvora jer je lagao FBI tokom istrage o vezi između Trampove kampanje i Rusije, prenosi AP.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da Flin ima pravo da izbegne zatvorsku kaznu zbog opsežne saradnje, ali je promenilo stav nakon što je on angažovao nove advokate koji su izneli optužbe na račun američke administracije.

Flin je priznao krivicu 2017. godine jer je lagao o razgovorima koje je vodio sa ruskim ambasadorom uoči predsedničkih izbora, uključujući njegov zahtev da Moskva ne širi tenzije sa Vašingtonom kao odgovor na sankcije koje je uvela administracija Baraka Obame.

On je jedan od nekoliko bivših Trampovih saradnika koji su priznali krivicu ili su optuženi u okviru istrage Roberta Malera.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...