Najnovije vesti

MORALESOVA PARTIJA SE SPREMA ZA MAJSKE IZBORE U BOLIVIJI: Glavni kandidati bivši ministar i uzgajivač koke!
Foto: Profimedia

STRANKA ODLUČILA

MORALESOVA PARTIJA SE SPREMA ZA MAJSKE IZBORE U BOLIVIJI: Glavni kandidati bivši ministar i uzgajivač koke!

Planeta

Bivši ministar spoljnih poslova David Čokueuanka i uzgajivač koke Androniko Rodrigez glavni su kandidati političke stranke bivšeg bolivijskog predsednika Eva Moralesa na majskim izborima u toj južnoameričkoj zemlji, saopštili su u petak zvaničnici.

Čokuehuanka (68) ajmajski Indijanac, na glasanju je izabran kao predsednički kandidat partije Pokret za socijalizam (MAS) na ponovnim izborima nakon spornog oktobarskog glasanja.

Uzgajivač koke Rodriguez (30), Moralesov učenik, pridružiće se listi kao potpredsednički kandidat, potvrdio je za Rojters zvanicnik MAS i čelnik sindikata Teodore Mamani, dodavši da su oni izabrani u četvrtak stranačkim konsenzusom.

Izbor će možda morati da potvrdi sam Morales, prvi autohtoni predsednik Bolivije. On je takode Ajmara i postao je poznat kao vođa sindikata uzgajivače koke, navodi agencija.

Stariji zvanicnici stranke MAS trebalo bi da se sastanu ovog vikenda u Buenos Ajresu, gde Morales, kome je zabranjeno da se ponovo kandiduje za predsednika, trenutno živi u azilu.

Morales, socijalistički lider koji je bio na čelu Bolivije skoro 14 godina, odstupio je 10. novembra nakon što je njegova sporna izborna pobeda izazvala proteste i dovela do toga da policija i vojska prekinu da mu pružaju podršku.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...