OVO JE HEROJ KOJI JE SPASAO BEBU TOKOM PUCNJAVE U TEKSASU: Vratio se da pomogne ranjenima! (VIDEO)
Foto: Profimedia

tražili ga mesecima

OVO JE HEROJ KOJI JE SPASAO BEBU TOKOM PUCNJAVE U TEKSASU: Vratio se da pomogne ranjenima! (VIDEO)

Planeta -

Ispostavilo se da je heroj civil koji je spasio bebu tokom masovne pucnjave u Volmartu u Teksasu prošle godine, zapravo bio beskućnik koji se nakon spasavanja života detetu vratio u prodavnicu kako bi pomogao pri zbrinjavanju ranjenih osoba.

Na snimcima sa nadzornih kamera vidi se kako je pri napadu u avgustu prošle godine, u kojem su poginule 22 osobe, Lazaro Ponse uzeo novorođenče i odneo ga na sigurno.

Policija ga tražila mesecima

Policija je zatražila građane da pomognu pri identifikaciji nepoznatog muškarca za čiji je čin spašavanja rekla da je herojski. Pet meseci kasnije, Ponse se oglasio te je policija utvrdila da se uistinu radi o čoveku sa snimka, piše Sky News.

"Ne samo da je uzeo dete koje se moglo ugušiti među mrtvim telima, već je i istrčao napolje i novorođenče predao osoblju hitne službe", rekao je narednik Enrike Kariljo.

"Nakon toga se vratio u radnju i sa kolicima otišao do dela sa peškirima te obilazio ranjene i pomagao im", dodao je.

Majka spasene bebe Džordan Ančondo (25) je ubijena štiteći svog dvomesečnog sina od metaka. Džordanin suprug, Andre Ančondon (24) skočio je pred suprugu i sina kako bi ih zaštitio.

U interjvuu za El Paso tajms, Ponse je rekao da je utrčao u prodavnicu nakon što je čuo pucnjavu i da je pronašao ženu za koju se veruje da je Džordan, koja je bila ranjena ali još uvek živa.

"Pokušao sam da joj pomognem i da je odvedem. Pokušala je da ustane, ali nije mogla da se pomeri", rekao je on.

Potom je zgrabio bebu i izjurio iz prodavnice, predao ga bolničarima koji su bili ispred.

Kurir.rs/Index.hr/Dejli mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track