OVO JE NAŠA ZVEZDA, ČUVAJTE JE: Potresna poruka britanskih veterana saborcima u EU! Emitovana sa litica Dovera (VIDEO)
Foto: Screenshot Tviter

tuga

OVO JE NAŠA ZVEZDA, ČUVAJTE JE: Potresna poruka britanskih veterana saborcima u EU! Emitovana sa litica Dovera (VIDEO)

Planeta -

"Led by donkeys" (Predvođeni magarcima), jedna od organizacija koja se borila protiv Bregzita, u saradnji sa veteranima je snimila potresnu poruku koju je projektovala na litice Dovera, koje gledaju ka kontinentu.

Ratni veterani su izrazili razočaranje zbog Bregzita, ali i i poručili EU da će uvek biti prijatelji.

"Ja sam veteran Drugog svetskog rata. Svima u Holandiji i Nemačkoj i Francuskoj, Belgiji, za sve vas je ova poruka sa Belih litica Dovera, iz Britanije. Ja sam veoma tužan zbog svega jer ne znamo kako stvari sada idu. Prvo, ja sam Velšanin, i ja sam Britanac, i ja sam Evropljanin, i ja sam ljudsko biće. Gledajući sa vaše strane na ovu, vi vidite bele litice, i mi gledamo sa njih ka vama i osećamo da želimo da budemo zajedno i bićemo zajedno opet uskoro, siguran sam", kaže Sid (95).

Na snimku se pojavljuje i Stiven Gudal (98), takođe ratni veteran.

"Osećam se stvarno depresivno zbog ideje da napuštamo Evropu. Volim da me zovu Evropljaninom, a osećaj zajedništva koji ima čovek dok hoda Evropom je zaista nešto posebno", rekao je on.

Gudal kaže da se nada da će se zarad dobrobiti njegove dece, unuka i praunuka, Britanija i Evropa ponovo zbiližiti.

Video se završava prikazom zastave Evropske unije kojoj fali jedan zvezdica, a zatim prikazom usamljene žute zvezdice na plavoj pozadini.

"Ovo je naša zvezda, čuvajte je za nas", piše na kraju snimka projektovanog na liticu, koji sugeriše da će se u budućnosti Velika Britanija ponovo biti deo Evropske unije.

Video, obavljen i na društvenim mrežama podelili su mnogi i izazvao je brojne reakcije, naročito kritičara Bregzita i premijera Borisa Džonsona.

"Ovo je tako moćno, hvala vama koji ste preživeli horor nacionalističkih ratova i borili se za bolju i ujedinjenu budućnost - suprotnost Bregzita. Džonsone, izdao si njih i izdao si naše mlade", jedan je od brojnih komentara Tviteru.

Kurir.rs/neweuropean.co.uk Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track