SITUACIJA NA LEZBOSU MIRNA POSLE INCIDENATA: Migranti protestovali i sukobili se sa policijom, privedeno 40 ljudi! VIDEO
Foto: Profimedia

grčka

SITUACIJA NA LEZBOSU MIRNA POSLE INCIDENATA: Migranti protestovali i sukobili se sa policijom, privedeno 40 ljudi! VIDEO

Planeta -

Grčka policija privela je oko 40 ljudi zbog protesta tražilaca azila i incidenata na ostrvu Lezbos, preneli su lokalni mediji, koji navode da je sada situacija mirna.

Oko 2.000 tražilaca azila protestovalo je na Lezbosu, gde su se sukobili i sa grčkom policijom, koja je upotrebila šok bombe i suzavac.

Grupa migranata je uspela da stigne do centra Mitilinija, da blokira centralni put i da postavi šatore, a kako je objavio jedan lokalni portal, među okupljenima je bilo i dece.

Deo grčkih medija naveo je da je bilo tenzično u kampu za izbeglice Kara Tepe, takođe na Lezbosu.

Stanovnici ostrva zahtevaju snažno političko obezbeđenje, što je prema grčkom listu "To vima" naišlo na pozitivan odgovor ministra za civilnu zaštitu Grčke, te su na Lezbos poslate dve specijalne policijske jedinice.

Ministar za migracije i azil u Grčkoj Notis Mitarakis je izjavio da ovi događaji potvrđuju potrebu za ubrzavanjem procedure azila, vraćanje onih osoba koji ne ispunjavaju uslove za azil i posao, kao i pružanje poslovnih prilika u zatvorenim i kontrolisanim centrima.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track