KAKAV PREOKRET, MEDICINSKA SESTRA NIJE DAVALA MORFIJUM BEBAMA: Umesto opijata, dala im samo mleko iz šprica!
Foto: Profimedia

istraga

KAKAV PREOKRET, MEDICINSKA SESTRA NIJE DAVALA MORFIJUM BEBAMA: Umesto opijata, dala im samo mleko iz šprica!

Planeta -

Medicinska sestra Univerzitetske bolnice u Ulmu, koja je bila uhapšena zbog sumnje da je bebama davala morfijum, puštena je na slobodu pošto su rezultati novih analiza pokazali da prvobitni zaključci istražitelja nisu bili tačni, saopštilo je danas tužilaštvo.

Reč je o pet beba u bolnici u Ulmu, gradu na jugozapadu Nemačke, koje su imale problema sa disanjem 20. decembra. Bolničko osoblje je brzo reagovalo tako da se ne očekuje da će bebe, koje su tada imale između jednog dana i jednog meseca, imati zdravstvenih problema. U bolnici su pronađeni tragovi morfijum u urinu beba, pa je alarmirana policija.

Istražitelji su zaključili da je, po svemu sudeći, morfijum dat bebama u noćnoj smeni 20. decembra. Zato je ispitano osoblje te smene, a svi su rekli da nisu bebama dali morfijum. U ormariću jedne od medicinskih sestara pronađen je špric sa majčinim mlekom, a u tečnosti su pronađeni i tragovi morfijuma pa je medicinska sestra u sredu uhapšena.

Tužilac Kristor Ler je izjavio da su uzeti novi uzorci, a rezultati su pokazali da u mleku nema tragova morfijuma, već samo rastvarač koji je korišćen prilikom analize. Sestra je oslobođena u nedelju uveče po dobijanju rezultata, a Ler je sutradan pozvao i rekao da mu je žao što je četiri dana provela u pritvoru.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track