PUTIN: Čovečanstvo se približava crvenoj liniji zbog ratova, terorizma ali i bez kontrole naoružanja!
Foto: EPA / Michael Klimentyev / Sputnik / Kremlin Pool

nestabilnost

PUTIN: Čovečanstvo se približava crvenoj liniji zbog ratova, terorizma ali i bez kontrole naoružanja!

Planeta -

Svet se približava crvenoj liniji zbog povećanja broja regionalnih konflikata, terorizma, urušavanja sistema kontrole naoružanja i globalne ekonomske nestabilnosti, ocenio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

On je primajući akreditive stranih ambasadora izrazio očekivanje da će svetski lideri učestvovati u ceremonijama obeležavanja 75 godina od završetka Drugog svetskog rata u maju u Moskvi, kako bi odali počast onima koji su stradali u ratu i ratnim veteranima i da bi ponovo potvrdili posvećenost idealima mira, slobode i pravde.

foto: EPA / Alexei Druzhinin / Sputnik / Kremlin Pool

On je napomenuo da je svetski poredak posle rata, a koji je sadržan i u Povelji Ujedinjenih nacija, bio baziran upravo na tim idealima, prenosi Tass.

"Nažalost, čovečanstvo se još jednom približava crvenoj liniji zbog porasta broja regionalnih konflikata, rastuće pretnje terorizma i ekstremizma i urušavanja sistema kontrole naoružanja, dok je globalna ekonomska situacija nestabilna", ocenio je Putin.

Na ceremoniji prijema akeditiva učestvovala su 23 ambasadora, među kojima i diplomate iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Kine, Irana, Iraka, Australije, Nemačke, Grčke i Švedske.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Michael Klimentyev / Sputnik / Kremlin Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track