NEVREME POHARALO EVROPU: U Slovačkoj poginulo dete, u Češkoj vozač kola na koja je palo drvo
Foto: Balazs Kovacs / Alamy / Alamy / Profimedia

strašno

NEVREME POHARALO EVROPU: U Slovačkoj poginulo dete, u Češkoj vozač kola na koja je palo drvo

Planeta -

Najmanje dvoje ljudi poginulo je danas oluji sa snažnim vetrom, kišom i snegom koja je zahvatila centralnu i istočnu Evropu. U Slovačkoj jedno dete je poginulo, a drugo ozbiljno povređeno kada je vetar oborio kućicu na autobuskoj stanici, saopštila je policija.

U blizini Praga poginuo je vozač automobila na koji je palo drvo, a češke vlasti navode da je sneg izazvao velike poremećaje u saobraćaju. Glavni autoput D8, koji vodi ka Nemačkoj, blokiran je u blizini gradova Usti i Labem na severu Češke, a zastoj je trajao nekolio sati, javlja dopisnik agencije AP iz Sarajeva.

Na severu te zemlje prevrnuo se autobus sa 12 putnika, a povređene su tri osobe. Oko 16.500 domaćinstava ostalo je bez električne energije. U Bosni i Hercegovini usled jakog snega i oluje prevrnulo se nekoliko kamiona zbog čega je saobraćaj na različitim putevima bio blokiran.

Ski centri oko Sarajeva su zatvoreni zbog snažnog vetra zbog kojih ne rade ski liftovi i žičare. U Hrvatskoj je zbog vetra koji je dostigao brzinu od 185 kilometara na čas prekinut trajektni saobraćaj između jadranskih ostrva i kopnenog dela zemlje.

Snažan vetar obarao je drveće u Zagrebu i oštetio pojedine zgrade, a saobraćaj za kamione između priobalnog i kontinentalnog dela Hrvatske je obustavljen.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja