UBIJEN VOĐA AL KAIDE U JEMENU! TRAMP: Svet je sada sigurnije mesto za život (VIDEO)
Foto: EPA/Oliver Contreras / POOL, Youtube/Printscreen

DRON

UBIJEN VOĐA AL KAIDE U JEMENU! TRAMP: Svet je sada sigurnije mesto za život (VIDEO)

Planeta -

VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su američke snage tokom protivterorističke operacije u Jemenu ubile Kasima al Rajmija, lidera Al Kaide na Arabijskom poluostrvu.

Operacija je usledila nakon što je njegova teroristička grupa preuzela odgovornost za napad u vazduhoplovnoj bazi na Floridi. Podsećamo, 6. decembra prošle godine Mohamed Alšamrani, Saudijac koji je bio na obuci, otvorio je vatru i usmrtio trojicu američkih kadeta i ranio još 10 osoba. SAD su posle ovog napada proterale više od 20 saudijskih državljana koji su bili na vojnoj obuci. Tramp nije otkrio kad i gde je Rimi likvidiran, a veruje se da je akcija izvršena pomoću drona kao i u ranijim slučajevima eliminacije viđenijih terorista.

- Svet je sada sigurnije mesto za život. Nastavićemo da štitimo američke građene eliminacijom terorista koji žele da nam naude - poručio je Tramp.

Al Kaida na Arabijskom poluostrvu jedna je od najopasnijih podružnica Al Kaide jer godinama radi na izvršenju velikih terorističkih napada na tlu SAD.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track