BIVŠI VOJNI LEKAR SKOVAO ZAVERU SA LJUBAVNICOM DA UBIJE NJEGOVU SUPRUGU: Evo koliko godina će oboje robijati! (VIDEO)
Foto: Printscreen Hawaii News Now/Daily mail

MONSTRUMI

BIVŠI VOJNI LEKAR SKOVAO ZAVERU SA LJUBAVNICOM DA UBIJE NJEGOVU SUPRUGU: Evo koliko godina će oboje robijati! (VIDEO)

Planeta -

Bivši vojni lekar iz Honolulua na Havajima osuđen je na 35 godina zatvora nakon što se dogovorio sa ljubavnicom da ubije njegovu ženu, prenosi Dejli mejl.

Majkl Volker (40) upoznao je ljubavnicu Alisu Džekson (29) 2014. godine, onda su skovali zaveru da ubiju njegovu suprugu Katrin.

Majkl je osuđen na Havajima nakon što je priznao krivicu za ubistvo drugog stepena u septembru, nedelju dana nakon što je njegovo suđenje trebalo da počne.

On je prinazo da je kovao zaveru sa Alisom da ubiju njegovu ženu Katrin, dok je radio u hitnoj pomoći u vojnom medicinskom centru u Honolulu.

Alisa je osuđena na zatvorsku kaznu od 30 godina nakon što je priznala krivicu za ubistvo koje se dogodilo 2015. godine. Dogovorila se sa tužiocima, kako bi izbegla doživotnu robiju.

Džeksonova je na sudu opisala kako je izbola Katrin više puta i to kuhinjskim nožem, a onda je sačekala pola sada kako bi se uverila da je mrtva.

Džeksonova je nasmrt izbola Katrin u njenom i Majklovom domu, nakon što je ušla u kuću uz pomoć ključa koji joj je dao ljubavnik, prenosi Njujork post. Ona je na suđenju rekla da je "ušla u kuću, zgrabila nož, popela se na sprat i izbola Katrin".

Prema pisanju medija, Džeksonova je ranije priznala da je uzimala lekove zbog depresije i psihoze u vreme Katrinog ubistva.

Alisa je takođe tužiocima dala informacije o njenim kodiranim porukama sa Majklom, u kojima su razgovarali da Džeksonova počini ubistvo dok je on na poslu kako bi imao alibi.

Majkl Volker mogao je da dobije doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva prvog stepena, ali je postigao dogovor priznavši da je pomogao u ubistvu u novembru 2014. godine.

Prema izveštajima, Volker nije mogao da priušti da se razvede od žene i znao je da će dobiti 400.000 dolara životnog osiguranja u slučaju smrti njegove supruge.

Džeksonova je takođe želela da Katrin više ne bude živa kako bi "imala Majkla za sebe".

Kurir.rs/Dejli mejl/Njujork post

Foto: Printscreen Hawaii News Now/Daily mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track