ŠTA JE STVARNO SKANDINAVSKO? APSOLUTNO NIŠTA! Skandinavska aviokompanija uklonila ovu reklamu posle samo par sati! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / Kahlzki

kritike političara

ŠTA JE STVARNO SKANDINAVSKO? APSOLUTNO NIŠTA! Skandinavska aviokompanija uklonila ovu reklamu posle samo par sati! VIDEO

Planeta -

Kompanija Skandinavian Erlajns privremeno je uklonila reklamu sa Interneta nakon kritika na društvenim mrežama, posebno od stranaka koji su protiv imigracije i koje navode da takve poruke štete kulturi i istoriji regiona.

Reklama pod nazivom "Šta je stvarno skandinavsko? Apsolutno ništa", pojavila se u utorak, a skinuta samo nekoliko sati kasnije, preneo je AP.

U reklami se navodi da je ono što se obično smatra skandinavskim, poput demokratije, sendviča, roditeljskog odsustva i švedskih ćuftica, uvezeno, a Skandinaviju su "doveli ovamo, malo po malo, obični ljudi koji su pronašli najbolje u našoj kući na drugim mestima".

Ričard Jomshof, poslanik antiimigrantske populističke stranke Švedske demokrate, rekao je da je video "stvarno vražja glupost i samomržnja".

"Uvek sam nastojao da letim sa SAS-om, ali više nikada neću. To je obećanje", istakao je on.

U susednoj Danskoj Soren Espersen, član populističke Danske narodne stranke, rekao je da je prevoznik tri nacije "pljunuo po svemu što je zaista norveško, zaista švedsko i zaista dansko sa svojom odvratnom reklamom".

Aviokompanija je saopštila da je njihova osnovna poruka trebalo da bude da putovanje obogaćuje ljude, a da je reakcija na reklamu sugerisla da se radi o "onlajn napadu" bez iznošenja detalja.

"Stoga smo film privremeno uklonili sa naših kanala", saopštili su iz kompanije.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Kahlzki

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track