Najnovije vesti

PUKLA OD SMEHA NA TV, SADA JOJ PRETI OTKAZ: Ruska voditeljka nije izdržala čitajući vest o visini socijalnih davanja!
Foto: Youtube prtscr / КОКТЕЙЛЬ МОЛОТОВА

težak posao

PUKLA OD SMEHA NA TV, SADA JOJ PRETI OTKAZ: Ruska voditeljka nije izdržala čitajući vest o visini socijalnih davanja!

Planeta
13:22h

Voditeljka na ruskoj državnoj televiziji postala je hit na društvenim mrežama nakon snimka kako se smeje dok čita vest o vladinom povećanju socijalnih davanja.

Aleksandra Novikova s Vesti Kamčatke nije mogla da se obuzda dok je čitala izveštaj o povećanju pomoći osobama s invaliditetom, ratnim veteranima, žrtvama izlaganja radijaciji i drugima, s rastom kojim bi jedna kategorija socijalnog izdavanja bila 1.500 rublji (22 evra) – od čega se 900 može iskoristiti na lekove, 137 za banje i ostatak (363 rublje ili 5,26 evra) za "međunarodni" prevoz do tih lečilišta, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pošto je veći deo vesti pročitala relativno mirnim tonom, Novikova se pogubila kada je spomenula troškove međunarodnog prevoza, od srca se smejući više od minuta uprkos pokušajima da dođe do daha i da se pribere.

"Pokušala sam, čuli ste", kaže u jednom trenutku pravdajući se, kasnije dodavši: "Dobro je što nije uživo". 

foto: Youtube prtscr / КОКТЕЙЛЬ МОЛОТОВА

Snimak nije emitovan na televiziji ili na internetu. Ipak, privukao je veliku pažnju na društvenim medijima kada ga je objavio portal Info24.

U postu na kanalu Rovegosteb na mreži Telegram, bloger Andrej Jegorov predvideo je da će Novikova biti otpuštena. On je takođe rekao da je uvođenje takve pomoći "izrugivanje", sugerišući da joj je možda namešteno i upitao da li se smejala kroz suze.

Projekat skener, koji ima za cilj otkrivanje zločina bezbednosnih agencija, izrazio je razumevanje za neprilike donosilaca tužnih vesti, napisavši sarkastično da se "vlade smeje na isti način kada obezbeđuje toliko velike sume".

Radio stanica Govorit Moskva, citirajući neimenovani izvor, izvestila je da će više ljudi biti kažnjeno.

"Pronaći će ko je pustio snimak i ceo tim će biti kažnjen. Pored toga što će ih otpustiti, blokiraće im sve puteve. Neće moći da nađu posao" rekao je izvor. 

Zamenik šefa regionalnog odeljenja glavnog državnog emitera Sveruske državne televizijske i radiodifuzne kompanije (VGTRK), koja rukovodi Vestima Kamčatke, prekinuo je vezu kada ga je RSE kontaktirao radi komentara.

Dodatna pomoć je deo nedavnog povećanja od tri odsto u socijalnim izdavanjima koje je uvedeno 1. februara i koje će uticati na više d 15 miliona ljudi, navela je Lenta.ru. 

Povećanje je usledilo posle govora predsednika Vladimira Putina o stanju nacije 15. januara kada je obećao povećanje penzija i drugih vladinih isplata. Putin je zahtevao od vlade "opipljive rezultate za građane u ostvarivanju pristojnog standarda življenja".

Kurir.rs / Radio Slobodna Evropa,   Foto: Youtube prtscr / КОКТЕЙЛЬ МОЛОТОВА

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...