Najnovije vesti

FRANCUSKA OSLOBAĐA VIŠE OD 140 DŽIHADISTA: Prvih četrdesetak izlazi na slobodu već ove godine!
Foto: Profimedia

PANIKA

FRANCUSKA OSLOBAĐA VIŠE OD 140 DŽIHADISTA: Prvih četrdesetak izlazi na slobodu već ove godine!

Planeta

Poslanik francuske desnice koji je član komisije o zakonima Gijom Larive upozorio je da će više od 140 zatvorenih džihadista biti oslobodjeno do 2022. godine, preneo je danas list Figaro njegovo otvoreno pismo upućeno predsedniku Francuske Emanuelu Makronu.

"Ukupno 531 osoba zatvorena je zbog dela islamističkog terorizma. Medjutim, medju onima koji se smatraju opasnim, 43 će biti oslobodjeno tokom 2020. godine, 57 tokom 2021. godine i 46 tokom 2022. godine", naveo je Larive, član desničarske stranke Republikanci.

"Ko bi mogao da poveruje da takvi ljudi, zaslepljeni mržnjom prema Francuskoj i sada slobodni, ne predstavljaju ogroman izazov za nacionalnu bezbednost", zapitao je Larive.

Poslanik je pozvao Makrona da putem referenduma koji bi organizovao pre letnje pauze, predloži zakon kojim bi se osnovao sud za nacionalnu bezbednost. Taj sud bi bio nadležan da naloži, uz potvrdu tužilaštva protiv terorizma, sudski nadzor oslobodjenom džihadisti.

Pitanje sudskog nadzora oslobodjenih zatvorenika predmet je debate u Francuskoj od početka godine nakon što je oslobodjen prvi francuski džihadista osudjen po povratku iz Siri. Flavijen Moro, osudjen u novembru 2014. godine na sedam godina zatvora, oslobodjen je ali je pod stalnim sudskim nadzorom i ima odredjena ograničenja i zabrane kretanje.

Larive je podsetio da se takve mere primenjuju protiv 77 bivših zatvorenika za razna krivična dela.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track