Najnovije vesti

RADNICI SE SKORO UGUŠILI U BUNKERU U ŠPANIJI: Policija otkrila ilegalnu fabriku cigareta, uhapšeno 12 Britanaca (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Malaga 24h

malaga

RADNICI SE SKORO UGUŠILI U BUNKERU U ŠPANIJI: Policija otkrila ilegalnu fabriku cigareta, uhapšeno 12 Britanaca (VIDEO)

Planeta

Španske vlasti otkrile su ilegalnu fabriku cigareta u kojoj je pronađeno šest stranih radnika koji bi se ugušili da ih policija nije oslobodila.

Uhapšeno je dvanaest britanskih državljana za koje se sumnja da su vodili fabriku.

Improvizirana fabrika cigareta zapravo je bila bunker ispod konjušnica u južnoj provinciji Malaga. U njoj se proizvodilo do 3.500 cigareta na sat.

Obaveštajna agencija Europol i španska policija tvrde da se radi o prvoj otkrivenoj podzemnoj fabrici falsifikovanih cigareta u EU.

Pustili radnike da se uguše

Policija je u bunkeru pronašla šest ukrajinskih i litvanskih radnika koji su jedva disali jer je generatoru koji dovodi vazudh ponestalo plina. Ranije tokom dana vlasti su uhapsile 20 osoba povezanih s krijumčarenjem cigareta, ali niko od njih policiji nije spomenuo da su radnici ostali zatvoreni u bunkeru.

Uspaničeni Ukrajinci i Litvanci udarali su po gornjem delu bunkera i vikali dok je policija pretraživala područje. Policajci su na kraju pronašli radnike i oslobodili ih.

Španske vlasti su tom prilikom zaplenile 153.000 paketa cigareta, više od 17 tona duvana, 20 kg hašiša i 144 kg marihuane.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...