BIZARNA TALAČKA KRIZA NA FILIPINIMA: Šefovi se izvinili radniku što su ga otpustili, on pustio taoce (VIDEO)
Foto: Anadolija/Dante Dennis JR II Diosina

tržni centar

BIZARNA TALAČKA KRIZA NA FILIPINIMA: Šefovi se izvinili radniku što su ga otpustili, on pustio taoce (VIDEO)

Planeta -

Nedavno otpušteni radnik obezbeđenja, Arči Paraj, oslobodio je taoce i izašao iz tržnog centra, čime je okončana jelodnevna talačka kriza u trgovačkom kvartu gradu San Huanu.

Bivši radnik tržnog centra upucao je pripadnika obezbeđenja, a desetine kupaca je uzeo kao taoce.

Dok je trajala agonija, bivši šefovi naoružanog napadača su mu se izvinili što su ga otpustili. Nezadovoljni radnik, koji je imenovan kao Arči Paraj i vlasti pregovarali su neko vreme.

1 / 5 Foto: Anadolija/Dante Dennis JR II Diosina

Paraj je zahtevao da razgovara sa bivšim kolegama, a nedugo zatim mu se grupa od petorice pripadnika obezbeđenja javno izvinila, pre nego što su podneli ostavku. Paraje se potom i sam obratio prisutnima.

Parajev bivši nadređeni negira da je otpušten, dok jedan od menadžera kaže da je sve nesporazum zbog promene u smeni. Paraj tvrdi da je otpušten zbog korupcije u kompaniji za koju je radio.

Medijima je takođe bilo dozvoljeno da razgovaraju sa Parajem preko telefona, a on je čak pokazivao i video snimke talaca kako bi se svi uverili da su živi.

"Sačekajte, oni će izaći živi", rekao je on, dodavši da ako policiju ne pokuša da ga prevari, neće biti daleg krvoprolića.

foto: AP/Aaron Favila

Teško naoružani pripadnici policije odmah su došli na lice mesta, a gradonačelnik je izrazio želju za mirnim rešavanjem situacije.

"Nosi pištolj. On više da ima granatu, ali mi nemamo način da to utvrdimo", rekao je gradonačelnik grada San Huana Francis Zamora.

"Već postoji jedno lice koje je upucano pre izvesnog vremena i prevezeno je u bolnicu", dodao je i potvrdio da je povređeni pripadnik obezbeđenja u stabilnom stanju.

foto: AP/Aaron Favila

Zamora je telefonom razgovarao sa Parajem i navodno ga je zamolio da položi oružje i da mirno izađe.

Kurir.rs/RT

Foto: AP/Aaron Favila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track