Olujno nevreme u Srpskoj, više povređenih u Bijeljini

Olujno nevreme u Srpskoj, više povređenih u Bijeljini

Planeta -
Hitnoj pomoći se javilo oko pet lica sa lakšim povredama. Uglavnom je reč o površinskim povredama glave, ruku", rekla je Gordana Ignić, dežurni lekar u Hitnoj pomoći bijeljinskog Doma zdravlja

BANJALUKA - Više lica zadobilo je lakše telesne povrede u olujnom nevremenu koje je popodne zahvatilo Bijeljinu, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

"Hitnoj pomoći se javilo oko pet lica sa lakšim povredama. Uglavnom je reč o površinskim povredama glave, ruku", rekla je Gordana Ignić, dežurni lekar u Hitnoj pomoći bijeljinskog Doma zdravlja.

Ona je dodala da su te povrede bile posledice pada ploča, crepa, reklama i drugih predmeta od čvrstih materijala.

U opštinama Republike Srpske koje su bile zahvaćene nevremenom ispaljeno je 78 protivgradnih raketa, čime je sprečena veća šteta, izjavio je direktor javnog preduzeća Protivgradna preventiva RS Joviša Kovačević.

"Nevreme je krenulo od Kozarske Dubice, preko Doboja i Petrova, Modriče, Šamca, pa do Brčkog i Bijeljine. U ovim opštinama smo ispalili 78 protivgradnih raketa", precizirao je Kovačević.

On je kazao da je, prema podacima iz protivgradnih stanica, registrovana sugradica, kao i grad veličine lešnika.

"Našim dejstvima sprečeno je da šteta bude veća. Kad je reč o nevremenu, sada je zatišje", rekao je Kovačević i dodao da je rano za procenu štete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track