Najnovije vesti

ASADOVA ŠAMARČINA TURSKOJ: Čime smo to zaslužili akcije iz Ankare?
Foto: EPA

direktno

ASADOVA ŠAMARČINA TURSKOJ: Čime smo to zaslužili akcije iz Ankare?

Planeta

Sirija nije počinila nikakve neprijateljske akcije protiv Turske, sadašnje nesuglasice između naroda dve države su nelogične, izjavio je sirijski lider Bašar el Asad.

"Kakve neprijateljske akcije - veće ili manje je Sirija izvela protiv Turske? Nikakve", rekao je Asad u intervjuu za "Rusija 24", preneo je Sputnjik.

"Postoje sirijsko-turski brakovi, porodice, zajednička životna interesovanja. Uzajamno prožimanje kultura je istorijski uslovljeno i zato je nelogično da među nama postoje bilo kakve ozbiljne nesuglasice", istakao je on.

Asad je dodao da nesuglasice koje postoje između naroda Rusije i Turske, nemaju logike.

Istovremeno, sirijski predsednik naglasio je da turski narod smatra bratskim, te da ne razume zbog čega Turci ginu u Siriji.

"Naravno, pričamo o Turcima kao o bratskom narodu. Zanima me, kakav je to problem koji imaju sa Sirijom, zbog kojeg građani Turske gube živote?", dodao je Asad.

Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe "Hajat Tahrir el Šam" napali sirijske položaje u blizini naselja Behun.

Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih.

Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...