OVI SNIMCI SVE DOKAZUJU: Turska namerno gura migrante ka Grčkoj i prati ih brodovima (VIDEO)
Foto: Twitter/Greek Reporter

invazija

OVI SNIMCI SVE DOKAZUJU: Turska namerno gura migrante ka Grčkoj i prati ih brodovima (VIDEO)

Planeta -

Grčka obalska straža objavila je snimak koji pokazuje da Turska aktivno učestvuje u "guranju" migranata ka grčkim vodama.

Kao što se može videti, turski brodovi su pratili čamce sa migrantima i hrabrili ih da idu ka Grčkoj.

Osim toga, prethodno su objavljeni snimci kako turska policija grčku stranu zasipa suzavcem na granici kod Kastanijesa, što je veliki broj migranata iskoristio i prešao na teritoriju EU.

Za to vreme, Turska je na granicu sa Grčkom poslala specijalce rekavši da ne dozvoljava povratak migranata u njihovu zemlju.

Mnogi evropski lideri su osudili ovaj potez Ankare, a primera radi, austrijski kancelar Sebastijan Kurc je istakao da Reždžep Tajip Erdogan namerno zloupotrebljava izbeglice kako bi izvršio pritisak na EU.

"Predsednik Erdogan je svesno ovu akciju organizovao. Autobusi se stavljaju na raspolaganje, migrantima se daju lažne informacije i svesno se pokušava organizovati pritisak na granici ka Grčkoj", objasnio je.

Na društvenim mrežama se takođe navodi da među migrantima nema ljudi koji beže od rata već je uglavnom reč o Avganistancima, Pakistancima i muškarcima sa severa Afrike koji pokušavaju da se domognu Evrope.

Kurir.rs/Voice of Europe

Foto: Twitter/Greek Reporter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track