MOĆ OVOG ČOVEKA IDE SVE DO BRITANSKOG DVORA! Kada je oteo ćerku stopirana je istraga, ALI SE ONDA OTKRILA VELIKA TAJNA!
Foto: AP

al maktum je lični prijatelj kraljice elizabete druge

MOĆ OVOG ČOVEKA IDE SVE DO BRITANSKOG DVORA! Kada je oteo ćerku stopirana je istraga, ALI SE ONDA OTKRILA VELIKA TAJNA!

Planeta -

Pojavili su se zahtevi za pokretanje nezavisne istrage kako bi se ispitala uloga Ministarstva spoljnih poslova i policije u Kembridžu, pošto je, kako se navodi, neko načinio propust i time omogućio da se zaustavi istraga o otmici ćerke vladara Dubaija.

Naime, princezu Šamsu Al Maktum iz Dubaija su pre dve decenije oteli muškarci koji rade za njenog oca, šeika Muhammed Al Maktuma.

Treba napomenuti da je Al Maktum lični prijatelj britanske kraljice Elizabete Druge.

Političari i grupe za ljudska prava rekli su da su istrage od vitalnog značaja kako bi se isključilo političko uplitanje u istragu.

Zahtevi su usledili posle tvrdnji da princeza Šamsa kontaktirala policiju u Kembridžu 2017. godine i zatražila da joj pomognu da pobegne iz Dubaija. Ona je britansku policiju pozvala 17 godina nakon što je oteta u Kembidžu.

Podsetimo, prošle nedelje je obnarodovano na sudu da je šeik Muhamed oteo Šamsu i njenu mlađu sestru, princezu Latifu.

Utvrđeno je da je Šamsa 2000. godine pobegla sa porodičnog imanja u Dubaiju ali da su je muškarci koji rade za njenog oca zarobili u Kembridžu i prisilno je vratili u Dubai, gde je 20 godina držana protiv svoje volje.

Zahtev detektiva Dejvida Beka koji je vodio istragu o otmici, za razgovor sa potencijalnim svedocima u Dubaiju, odbijen je 2002. godine. Rečeno mu je da dovoljno dokaza za nastavak, a istraga je obustavljena.

Dejvid Haj, advokat za ljudska prava, 2018. i 2019. godine, predao je povjerljive informacije britanskoj policiji koje se odnose na dve princeze tražeći da se da se ponovo otvori istraga o otmici.

Tokom svojih susreta sa detektivima Haj je rekao da mu je jedna žena koja radi kao detektiv rekla da je Šamsa telefonom 2017.godine tražila pomoć britanske policije.

Rekla je - Bila sam ovde kad nas je (Šamsa) zvala pre šest meseci zar to niste znali?

Kurir.rs/Guardian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track