OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT AMERIČKE VLADE! Pandemija KORONA VIRUSA bi mogla da traje više od 18 MESECI! Evo šta još piše...
Ilustracija, Foto: Shutterstock

specijalne mere u borbi protiv zaraze

OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT AMERIČKE VLADE! Pandemija KORONA VIRUSA bi mogla da traje više od 18 MESECI! Evo šta još piše...

Planeta -

Pandemija koronavirusa mogla bi da traje više od 18 meseci, stoji u dokumentu savezne vlade na 100 stranica u koji je Njujork Tajms imao uvid.

Narednih godinu i po bi mogli da očekujemo "više talasa bolesti", navodi se u dokumentu.

"Širenje i ozbiljnost COVID-19 teško će se predvidjeti i okarakterisati."

Štaviše, povećanje slučajeva COVID-19 u Sjedinjenim Državama značiće da će više ljudi koji su u rizičnim grupama biti hospitalizovano što bi moglo da optereti zdravstveni sistem, stoji u dokumentu.

Dokument, koji je datiran od 13. marta, označen je sa „neklasifikovan“, ali „samo za službenu upotrebu“ i „nije za javnu distribuciju ili puštanje u promet“.

U dokumentu, zvaničnici istražuju odgovore koje bi vlada mogla preduzeti kao odgovor na epidemiju, uključujući korake koji su već preduzeti, kao što su gašenje škola i pozivanje na Zakon o proizvodnji u oblasti odbrane iz 1950. godine, zakon koji potiče iz Korejskog rata i koji dozvoljava akcije prisiljavanja industrije da poveća proizvodnju ključne opreme i zaliha.

Podsetimo, u sredu 18. marta, predsednik Donald Tramp objavio je da poziva na Zakon o odbrambenoj proizvodnji, a dva dana kasnije rekao je da je on stupio na snagu, prenosi Vašington post.

Kurir.rs/Livescience

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track