KO U SVETU SADA PRAVI KORONA ZABAVE? Zvaničnici tvrde: Samo čisti imbecili! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/STEVEN SAPHORE

bruka

KO U SVETU SADA PRAVI KORONA ZABAVE? Zvaničnici tvrde: Samo čisti imbecili! (VIDEO)

Planeta -

Mladi u Nemačkoj održavaju „korona zabave“ i kašlju prema starijim ljudima. Španac šeta kozu da bi izbegao policijski čas. Od Francuske do Floride do Australije, plaže su prepune surfera, studenta i drugih.

Njihov prkos ograničavanju kretanja i savetima stručnjaka koji se bore protiv pandemije koronavirusa doveli su do strožih mera vlasti širom planete. U nekim slučajevima pobunjenici se odupiru pretnjama policije.

„Neki smatraju da su mali junaci kada krše pravila“, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner. "Pa niste. Vi ste imbecili, a posebno pretnja samima sebi. "

Posle višednevnih izbegavanja zabrane izlaska. ili izlaska samo zbog neophodnih stvari, Francuska je u petak poslala bezbednosne snage na železničke stanice kako bi sprečile ljude da putuju u vikendice, potencijalno prenoseći virus u selo ili plaže na kojima su medicinske ustanove manje opremljene.

Popularno parisko šetalište uz reku Senu bilo je zatvoreno, a noćni policijski sat u francuskom mediteranskom gradu Nici uveo je gradonačelnik Kristijan Estrosi, inače zaražen virusom.

"Pobunjenici" protiv virusa se kreću od nemirnih tinejdžera do bogatih koji mogu putovati u svoje liksuzne domove. Čak i u Italiji, gde je broj smrtnih slučajeva od virusa nadmašio one u Kini prošle nedelje, vlasti i dalje pokušavaju da obuzdaju ljude da izlaze napolju na svež vazduh, sunce i posete prijateljima kako bi izbegli živote u 4 zida.

U južnoj nemačkoj saveznoj državi Bavarskoj, premijer Markus Soder je prigovorio da "još uvek postoje korona zabave, postoje mladi ljudi koji kašlju u starije ljude i viču korona, a iznad svega, neverovatni broj grupa se formira“.

Guverner Floride zatvorio je sve plaže u državi nakon što su se na televiziji tokom dana pojavljivale slike o gužvama tokom prolećnog raspusta kada je broj umrlih od korone u svetu premašio 13.000.

Australija je zatvorila čuvenu plažu Bondi u Sidneju, nakon što je policiju isprovocirala slika gomile tinejdžera.

I u španskom severoistočnom regionu Katalonije, policija je objavila sliku čoveka kako šeta kozu na povocu, očigledno pokušavajući da iskoristi izuzetak od karantina za vlasnike kućnih ljubimaca.

Kurir.rs/Washingron Post Foto:EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja