Najnovije vesti

KRVAVA POBUNA U KOLUMBIJI: Poginula 23 zatvorenika u Bogoti, 83 povređeno! Pogledajte pucanje po krovovima zatvora!
Foto: EPA / Mauricio Duenas Castaneda

korona u zatvorima

KRVAVA POBUNA U KOLUMBIJI: Poginula 23 zatvorenika u Bogoti, 83 povređeno! Pogledajte pucanje po krovovima zatvora!

Planeta

Kolumbijske vlasti su saopštile da su 23 osuđenika poginula i da su 83 osobe povređene u Bogoti tokom pobune i pokušaja bekstva iz zatvora zbog loših uslova za koje osuđenici tvrde da pomažu širenju novog koronavirusa.

Nasilje je izbilo u noći subota na nedelju u zatvoru La Modelo, gde su poginula sva 23 zatvorenika, i u nekoliko drugih kaznenih ustanova. 

foto: EPA / Mauricio Duenas Castaneda

Na snimcima objavljenim na internetu vidi se ispaljivanje hitaca u nekoliko zatvora i zatvorenici koji su van ćelija i žale se na uslove. 

Brojni rođaci osuđenika okupili su se ispred zatvora, zahtevajući informacije.

Ministarka pravde Kolumbije Margarita Kabeljo opisala je događaje u zatvoru La Modelo kao pokušaj bekstva, dok advokati osudjenih tvrde da su zatvorske vlasti krenule u obračun sa zatvorenicima tokom njihovog mirnog protesta zbog loših uslova i mogućnosti zaraze korona virusom. 

foto: EPA / Mauricio Duenas Castaneda

Vlasti nisu objavile kako su zatvorenici poginuli, navodeći samo da je medju povredjenima sedam zatvorskih radnika, od kojih su dva u kritičnom stanju. 

Kabeljo je kazala da niko od zatvorenika nije pobegao i da u zatvorima do sada nije zabeležen slučaj zaraze korona virusom. 

Zaraza koronavirusom do sada je u Kolumbiji potvrđena kod 231 osobe, od kojih su dve umrle.

Kurir.rs / Beta,  Foto: EPA / Mauricio Duenas Castaneda

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...