Najnovije vesti

ON KORISTI KONFERENCIJE O KORONI ZA KAMPANJU: Amerikanci neće svaki dan da gledaju Trampa, peticijom od medija traže OVO
Foto: EPA/Michael Raynolds

direktno

ON KORISTI KONFERENCIJE O KORONI ZA KAMPANJU: Amerikanci neće svaki dan da gledaju Trampa, peticijom od medija traže OVO

Planeta

Više od 84.000 ljudi potpisalo je peticiju pozivajući emitere da prestanu sa emitovanjem uživo izveštavanja sa Bele kuće o izbijanju koronavirusa.

Optužujući predsjednika Donalda Trampa da svaki brifing koristi za svoju kampanju, peticija koja je objavljena na MoveOn.org traži od CNN-a, ABC-a, CBS NBC-a, NPR-a i Fok Nevs-a da razmotre da li je potrebno da se konferencije o COVID -19 prenose uživo.

"Predsednik Tramp oštro koristi široku, živu pokrivenost novinskih organizacija da bi se slobodno izborio za drugi mandat", kaže se u peticiji. "Pogrešno je i opasno pružiti toliko nesputanog vremena za nekoga ko srećno, besramno širi grozne, štetne dezinformacije koje već koštaju Amerikance života."

Umesto da emituje izveštaje o COVID-19 iz Bele kuće , peticija MoveOn, koju je započela Žuli Rošman, traži od emitera da nadgledaju sastanke i prenesu nephodne informacije.

Uprkos kritikama zbog Trampovog nanstupa, predsednik je odigrao ključnu ulogu na brifinzima Bele kuće o COVID-19, često otvarajući pitanja o odgovoru SAD-a na epidemiju, uključujući i testiranje i pristup opremi za ličnu zaštitu.

Kurir.rs/Newseek.com Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...