PREŽIVEO JE EPIDEMIJU ŠPANSKOG GRIPA, A SADA JE POBEDIO I KORONU Veteran iz Drugog svetskog rata proslavio 104. rođendan
Foto: Printscreen Youtube/KOIN 6

amerika

PREŽIVEO JE EPIDEMIJU ŠPANSKOG GRIPA, A SADA JE POBEDIO I KORONU Veteran iz Drugog svetskog rata proslavio 104. rođendan

Planeta -

Veteran iz Drugog svetskog rata proslavio je svoj 104. rođendan nakon što se oporavio od zaraze novim sojem koronavirusa. Bil Lapsčiz je pre 19 dana poslednji put imao temperaturu, i kako piše Ladbible mogao bi biti najstarija osoba na planeti koja se oporavila.

Smešten je u Domu veterana u Oregonu u Sjedinjenim Američkim Državama, a osoblje ovog doma ga je izvuklo na kolicima da bi mogao da proslavi svoj rođendan poštuju pravila socijalnog distanciranja.

Na pitanje svoje unuke Džejmi Jutzi kako je preživeo virus koji ima toliki broj ljudi i koji odnosi žrtve širom sveta, ovaj hrabri starac je kazao: "Ne znam. Samo je otišao. Sedi ovde i možeš se svega rešiti".

A na pitanje svojih prijatelja kakav je osećaj napuniti 104 godine, on je odgovorio kratko: "Jako dobro, uspeo sam".

Lekari koji rade u ovom domu kažu da je Bil imao blaži oblik zaraze i da nije razvio nikakve respiratorne probleme.

Bil je rođen u Oregonu 1916. godine, preživeo je pandemiju Španskog gripa, Veliku depresiju, a borio se i u Drugom svetskom ratu.

COVID-19 je prema dosadašnjim podacima puno opasniji za starije osobe, ali Bil nije jedina starija osoba koja je uspela da pobedi ovu pošast.

Prošlog meseca, 95-godišnja starica iz Italije je pobedila COVID-19.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track