TINEJDŽERA JE KORONA POTPUNO SLOMILA: Kao da me je udario kamion, nemojte da mislite da pogađa samo starije
Foto: Twitter/Printscreen

ispričao kroz šta je sve prošao

TINEJDŽERA JE KORONA POTPUNO SLOMILA: Kao da me je udario kamion, nemojte da mislite da pogađa samo starije

Planeta -

Tinejdžer Dimitri Mičel (18), koji je radio u jednoj prodavnici u Ajovi, oporavio se od koronavirusa i apelovao na sve da poštuju mere jer bolest napada sve starosne grupe.

"Želim da budem siguran da svi znaju da bez obzira koliko godina imaju, virus može ozbiljno da utiče na njih i može ozbiljno da vas razbije kao što je razbio mene. Nadam se da će svi biti odgovorni, zato što ovo nije za šalu, ovo je pravi problem", rekao je.

Mičel smatra da se zarazio dok je radio za kasom u prodavnici i istakao da se sredinom marta razboleo i da mu je stanje bilo sve gore: imao je visoku temperaturu, umarao se, teško je govorio i imao "užasne glavobolje".

"Ležao sam u krevetu totalno iscrpljen, oči nisu prestajala da suze, imao sam najgoru glavobolju ikada, a kašalj je postajao sve gori i gori. Nikad nisam bio toliko bolestan, kao da me je udario kamion", objasnio je.

Njegova majka Irena Joder rekla je da je odvela sina u bolnicu, ali u prvom trenutku nije mogao da bude testiran, jer je osoblje tamo reklo da je suviše mlad. Priznao je da u tom trenutku nije mislio da će dobiti koronavirus, pošto je tada smatrao da u većini slučajeva napada starije ljude.

"Nikada nisam očekivao da ću ga "zakačiti", a nisam mogao ni da pretpostavim da će da dođe do zajednice u kojoj živim", kazao je.

Pošto lekari nisu smatrali da virus može ozbiljno da naruši njegovo zdravlje jer je mlad i zdrav, poslali su ga kući. Međutim, tokom noći Dimitri je probudio majku.

"Imao je temperaturu, oči su mu bile otečene, jedva je hodao i govorio", rekla je Irena.

Odveden je u bolnicu gde je konačno testiran na koronu.

"Proveravala sam ga na svakih 15 minuta jer mu je disanje bilo veoma teško. Bila sam veoma uplašena, nikad nisam mislila da će dobiti koronu", istakla je.

Mičel se u međuvremenu oporavio, ali je poslao poruku svima da se čuvaju i da ne misle da virus napada samo starije.

Njegova majka je sada u karantinu jer je i sama pokazala simptome koronavirusa.

Kurir.rs/CNN

Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja