NAŠ BES NEĆE NESTATI: Francuski obaveštajci upozoravaju na PAKAO čim ode karantin! Evo sa kim se udružuju Žuti prsluci!
Arhivska fotografija, Foto: EPA

očekivano

NAŠ BES NEĆE NESTATI: Francuski obaveštajci upozoravaju na PAKAO čim ode karantin! Evo sa kim se udružuju Žuti prsluci!

Planeta -

Iz poverljivih obaveštajnih dokumenata do kojih je došao Le Parizien jasno je rečeno da se tajne službe plaše velikog društvenog pokreta čim je uveden karantin.

Žuti prsluci i beli kaputi, kako ih medicinsko osoblje naziva, mogli bi ponovo da se okupe.

Centralna teritorijalna obaveštajna služba se boji radikalizacije socijalnog protesta čim se prekine karantin, prenosi Le Parizijen.

Prema dnevnom listu, od 4. aprila grupa Renesovih aktivista iz protestnog pokreta "Odbijamo da se vratimo u normalu" priprema akciju. Navodi se da će se miting održati u 11:00, ali datum još nije poznat.

"Naš bes neće biti ograničen. Izlazimo na ulicu čim se izolacija završi", navodi se u porukama objavljenim na društvenim mrežama, koje je primetio Le Parizien. Prema navodima medija, službe bezbednosti svakodnevno analiziraju takve predloge.

„Izolacija više ne dozvoljava da se čuje glas ljudi, ali ljutnja ne slabi. Upravljanje krizama je oštro kritikovano i hrani proteste ", napominju službe bezbednosti.

Prema pisanju dnevnika, ovi protestni pokreti namenjeni su okupljanju medicinskih sestara koje se bore na liniji fronta protiv koronavirusa. Grupe nazvane "Nantes revoltee" ili "Rouen dans la rue" planiraju da koriste nedostatak zaštitne opreme za stvaranje "poprečne borbe". Tako žele da kombinuju "žute prsluke i bele mantile".

Pored toga, agenti su u svojim beleškama primetili širenje „sertifikata o revolucionarnom pokretu“ koji su napravili alternativni mediji u Bordou, a koje se, kako kažu te službe, tiče žutih prsluka.

Ovaj dokument pruža opcije: "Kretanje između kuća i potrebna snaga, presudna za vežbe nemira" ili "učestvovanje u komandama na zahtjv okupljanja ljudi."

Francuska obaveštajna služba navodi: „S jedne strane, ultra-levica zarobljeništvo tumači kao preuzimanje države i navodnog totalitarizma. S druge strane, krajnje desnice se hrane maštarijama i teorijama zavere o nastanku krize. "

Kurir.rs/Logično Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track