Ubijen TV voditelj u Mosulu

Nasilje u Iraku

Ubijen TV voditelj u Mosulu

Planeta -
Naoružani napadači ubili su u Mosulu na severu Iraka Gazvana Anisa, voditelja satelitskog kanala Sama al-Mosul i ranili njegovu majku, suprugu i četvoromesečnog sina

BAGDAD - U eksploziji dva automobila bombe danas u Bagdadu poginulo je 14 ljudi, dok su naoružani napadači u Mosulu ubili jednog televizijskog voditelja i ranili tri člana njegove porodice.

Prvi automobil bomba eksplodirao u četvrti Karada, kada je poginulo šest, a ranjeno 18 ljudi. Pet minuta kasnije ispred pasoške službe nekoliko kilometara dalje eksplodirao je drugi automobil bomba usmrtivši osam i ranivši 22 ljudi, preneo je AP.

Naoružani napadači ubili su u Mosulu na severu Iraka Gazvana Anisa, voditelja satelitskog kanala Sama al-Mosul i ranili njegovu majku, suprugu i četvoromesečnog sina, saopštila je Opservatorija za slobodu novinarstva.Irak se redovno nalazi na dnu tabele Indeksa slobode medija u svetu koji pravi organizacija Reporteri bez granica. U

Indeksu za 2011-2012. godinu Irak je zauzeo 152 mesto na listi 179 država, što je 22 mesta niže u odnosu na prethodnu godinu, naveo je AFP.

U Iraku se ponovo beleži rast nasilja, a 24. jul je bio najkrvaviji dan za poslednje dve i po godine u toj zemlji sa najmanje 116 mrtvih i blizu 300 ranjenih.

Sunitska organizacija Al Kaida često u Iraku izvodi napade na šiitske mete.U sektaškom nasilju u ovoj zemlji 2006. i 2007. godine ubijeno je nekoliko desetina hiljada ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track