U INDIJI PREMINULA DEVOJČICA (12): Pešice je krenula na put od 300 km kako bi se vratila kući za vreme karantina
Foto: EPA/RAMINDER PAL SINGH

tuga

U INDIJI PREMINULA DEVOJČICA (12): Pešice je krenula na put od 300 km kako bi se vratila kući za vreme karantina

Planeta -

U Indiji je preminula 12-godišnja devojčica nakon što je krenula na put od preko 300 kilometara pešice kako bi stigla kući za vreme karantina koja je aktivirana u Indiji, prenosi CNN.

Jamlo Madkam radila je u poljima čilija u selu Perur u saveznoj državi Telangana. Karantin je trebao da se završi 14. aprila, ali produžen je do 11. maja, a 15. aprila Madkam i još 11 ostalih, među kojima je bio i njen rođak, započeli su put ka svom domu, saveznoj državi Čatisgar u središnjoj Indiji.

Odlučili su se na put, makar i pešice, zato što su ostali bez posla i nisu znali kad će karantin prestati, rekao je glavni zdravstveni zvaničnik iz Čatisgara.

Tri dana kasnije preminula je pri nego što je stigla kući.

"Šetali su kroz planinsko područje kako bi izbegli policijske barikade puna tri dana. Jamlo ništa nije pojela tog jutra jer ju je mučio želudac i povraćala je. Sumnjamo da je nebalans elektrolita u telu zajedno s umorom doveo do njene smrti", rekao je zvaničnik.

Ostalih 11 radnika završilo je u karantinu na sledećih 14 dana, a njihovi uzorci poslati su na testiranje. Devojčica nije imala korona virus.

Nakon što je karantin produžen hiljade radnika pokušalo je peške da se vrati svojim domovima nakon što su dobili otkaz, a nemaju prevozno sredstvo.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track