Najnovije vesti

ČEŠKI PREMIJER OBJAŠNJAVA KAKO STOJE STVARI ZBOG KORONE: Možete da putujete, ali nećete nigde stići!
Foto: EPA

turisti će morati malo da sačekaju

ČEŠKI PREMIJER OBJAŠNJAVA KAKO STOJE STVARI ZBOG KORONE: Možete da putujete, ali nećete nigde stići!

Planeta

Češki premijer Andrej Babiš upozorio je građane da se ne nadaju da će zaista moći da putuju u inostranstvo, iako je vlada kao jednu od mera koje je ublažila, skinula zabranu izlaska iz zemlje.

Babiš je rekao da će putovanja biti moguća u teoriji, ali da će u praksi izgledati sasvim drugačije, jer je međunarodni saobraćaj ograničen, a svaka zemlja ima svoje mere na graničnim prelazima.

"Mi smo morali, prema važećim zakonima, da ukinemo zabranu putovanja u inostranstvo, ali to je samo u teoriji, praktično nećete stići nigde. Neće vas pustiti u Hrvatsku, moraćete da se testirate na koronavirus u Austriji...", napomenuo je Babiš.

Prema njegovim rečima, mera koju je odobrio kabinet namenjena je, pre svega, poslovnim putovanjima, tako da kompanije mogu da pošalju zaposlene u inostranstvo, a u Češku da dođu predstavnici stranih preduzeća.

Babiš je rekao da ne može da zamisli kako će neko platiti više od 100 evra za testiranje kako bi otišao u Nemačku u šoping i dodao da ne želi da spreči građane da putuju, već ih savetuje da ostanu u zemlji i novac troše kod kuće.

Ministarstvo zdravlja Češke opustilo je režim na granicama, ali svi oni koji žele da uđu u zemlju, moraju da pokažu negativan test na koronavirus koji nije stariji od četiri dana.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...