Rafali i eksplozije u Damasku i Alepu

Žestoke borbe

Rafali i eksplozije u Damasku i Alepu

Planeta -

DAMASK - Žestoke borbe između sirijske vojske i pobunjenika nastavljene su danas u Damasku, odakle su se čule jake eksplozije i u gradu Alepu.

Rafali i eksplozije čule su se danas u oblasti Damaska, prenose aktivisti Lokalnog koordinacionog komiteta, prenosi AFP.

Jaka eksplozija i pucnji čuli su se u ulici Bagdad, jednoj od glavnih u Damasku, dok su se borbe vodile i u hrišćanskoj oblasti Bab Tuma.

Takođe, borbe su u toku i u južnom predgrađu Tadamun, odakle se u zoru čulo više rafala.Stanovnici Damaska čuli su eksplozije i pucnje i u drugim delovima grada, kao što je Kfar Susa.Borbe u ovom delu grada izbile su ponovo u ponedeljak nakon što su pobunjenici napali kontrolni punkt režimskih snaga koristeći granate sa sistemom za navođenje.

Od 20. jula borbe između pobunjenika i vojske su, međutim, fokusirane na glavni ekonomski grad Sirije, Alep.Širom Sirije juče je poginulo 154 lica, među njima 35 civila, 63 vojnika i 27 pobunjenika, a od toga polovina u Alepu. Sirijska vojska koristila je do kasno u noć borbene avione i artiljeriju protiv pobunjenika u Alepu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track