IZGUBILA JE OBE NOGE U NESREĆI U NJUJORKU, A SADA BOLUJE OD KORONE Prve simptome je osetila kada se vratila u Australiju
Foto: Profimedia

zarazila se u bolnici

IZGUBILA JE OBE NOGE U NESREĆI U NJUJORKU, A SADA BOLUJE OD KORONE Prve simptome je osetila kada se vratila u Australiju

Planeta -

Mlada Australijanka koja je izgubila obe noge u stravičnoj nesreći u metrou u Njujorku u januaru konačno se vratila kući u Brisbejin prošlog meseca, kada je saznala da je sa sobom iz Amerike ponela koronavirus, prenosi danas Njujork post.

Visaia Hofi (23), koja je čudom preživela kada joj je metro na Menhetnu 11. januara naneo teške povrede provela je skoro četiri meseca u bolnici Belvi oporavljajući se nakon amputacije obe noge, pre nego što se konačno vratila kući, javila je Australian Broadcasting Corporation.

Nedelje provedene u bolnici kada se širio virus, a hodnicima prolamao kašalj ostavile su traga na mladoj devojci, koja je prve simptome virusa osetila na putu kada je u Dohi čekala avion za Australiju.

Već tada je, kako kaže njena majka Patricija Hofi, primetila da ne oseća ukus hrane.

"Znali smo da bi to moglo da znači samo jedno - da je zaražena korona virusom", rekla je Patricija Hofi i dodala da je Visaia testirana po dolasku u Australiju i da je potvrđeno da ima virus i, kako dodaje, srećnom simptomi nisu bili teški.

Visaia je na put krenula sa majkom i jednom medicinskom sestrom, a povratak kući je koštao 64.000 dolara, prenose američki mediji koji podsećaju da su njih dve bile u turistističkoj poseti u Njujorku kada se tragedija dogodila.

Majka dodaje da je Visaia hrabra, da se odlično drži i da je najvažnije da je živa.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track