SMORILA ME VERENICA, NISAM MOGAO VIŠE: Ameri u Viskonsinu preplavili barove odmah po obaranju odluke o karantinu (VIDEO)
Foto: Screnshot

neviđeno

SMORILA ME VERENICA, NISAM MOGAO VIŠE: Ameri u Viskonsinu preplavili barove odmah po obaranju odluke o karantinu (VIDEO)

Planeta -

Skoro odmah nakon što je Vrhovni sud Viskonsina u sredu oborio karantin koji je propisao guverner Toni Eversa, kafići u državi su otvorili svoja vrata - i korisnici se nisu zadržavali. Video sa jednog prepunog bara u Platevilu postao je viralan na mreži.

Video iz Nick's Bara prikazuje posetioce koji plešu i lipaju po šanku. Video je dobio skoro 60.000 pregleda na Tviteru pre nego što je tvit bio obrisan. A Nick's nije jedina ustanova Viskonsina koja prima poplavu posetilaca.

Američka televizija je je u kompaniji Buzzard's Nest u Vest Allisu, koja je bila ispunjena ljudima koji su željeli izaći iz kuće nakon više od mesec dana izolacije.

Jedan posetilac, Hajden Kruger, rekao je da se oseća bezbedno i da je srećan što je izašao. "Bilo je pomalo dosadno sedeti u mojoj kući, volim svoju verenicu, ali jedino toliko možemo da se nosimo sa drugima bez interakcije sa drugim ljudima", rekao je Kruger za VDJT.

Naredba o karantinu je trebalo da istekne 26. maja, ali republikanci u državnom zakonodavstvu tvrde da je kandidatkinja za zdravstvo Andrea Palm zloupotrebila svoja ovlašćenjakada je izdala produženu naredbu u aprilu.

Glasanjem 4 prema 3, najviši sud države rekao je da bi naredba trebalo da se izda po pravilu, što bi zahtevalo i rad sa zakonodavstvom. To je prvi put da je vrhovni sud države izneo naredbe za hitne slučajeve koje je izdala kancelarija guvernera zbog pandemije koronavirusa.

Nakon presude suda, vlasnik Bazardovog gnezda Leri Prajor rekao je VDJT da je nazvao grad kako bi se osigurao da se može ponovo otvoriti, a on je obavešten da je u redu.

"Bila smo zatvoreni otprilike dva meseca i nedostajali smo mušterijama. Mnogi od njih su nam kao porodica i bilo je dobro videti mnogo poznatih lica. Prošlo je dosta vremena", rekao je Prajor.

Na Fejsbuku je Tavern League of Visconsin, neprofitna trgovinska asocijacija za vlasnike barova, dala svojim članovima da znaju da mogu „OTVORITI ODMAH“, i mnogi su to učinili.

Kurir.rs/CBS Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja