TRAMP OTKRIO BOLNU ISTINU O SEBI, PUTINU I KINI: Američki predsednik nije više mogao da ćuti o ovome... SVI DETALJI
Foto: EPA / Doug Mills / POOL

otovorio dušu

TRAMP OTKRIO BOLNU ISTINU O SEBI, PUTINU I KINI: Američki predsednik nije više mogao da ćuti o ovome... SVI DETALJI

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin ne želi njegovu pobedu na izborima.

"Ja mu se sviđam, ali ne mislim da želi da pobedim na izborima“, izjavio je Tramp.

On je dodao da ni Kina ne želi njegovu pobedu.

Ranije je Tramp više puta govorio da "niko nije bio tako oštar prema Rusiji“ kao on. Američki predsednik je to govorio kada su ga optuživali za "zaveru“ sa Rusijom, što na kraju nije bilo dokazano. Moskva je takođe negirala takve optužbe.

Predsednički izbori u SAD će biti održani 3. novembra. Tramp se na njima bori za drugi mandat, prenosi Sputnjik.

SLABI MOĆ AMERIKE

Inače, treba podsetiti na nedavnu analizu CNN u kojoj se navodi da je pandemija korona virusa ubrzala je promene u ravnoteži globalne moći, koje se odvijaju na štetu Sjedinjenih Američkih Država.

CNN ističe da su odnosi između SAD i Evrope, narušeni otkako je američki predsednik Donald Tramp pre tri godine došao u Belu kuću.

foto: EPA / Yuri Gripas/ABACA / POOL

Američka TV mreža navodi da je na godišnjem skupu Svetske zdravstvene organizacije u Ženevi s jedne strane podržan pomirljiv stav evropskih zemalja prema Kini kada je reč o istrazi o izbijanju pandemije, dok nasuprot tome, nije prihvaćeno američko gledište da je potrebno oštrije nastupiti prema Pekingu, i to bi, kako ističe CNN u analizi, trebalo da bude znak za uzbunu u Vašingtonu.

Pandemija korona virusa iznenada je pojačala dinamiku svakog geopolitičkog spora, a to se takođe odnosi na trosmernu borbu za prevlast između SAD, Evrope i Kine, navodi autor.

TRAMP IGRA GOLF

Ali po svemu sudeći američki predsednik mnogo ne haje za sve to.

Kako prenose svetski mediji Tramp je danas prvi put od izbijanja epidemije koronavirusa otišao u svoj golf-klub u Virdžiniji.Sunčanog prolećnjeg dana Tramp je u beloj polo majici i sa belim kačketom praćen kolonom vozila krenuo je iz Bele kuće u svoj golf klub, prenosi Rojters.

Ovo je prvi put da je došao na jedan svoj golf-teren od 8. marta kada je obišao svoj klub u Vest Palm Biču na Floridi.

Tramp nastoji da promoviše ideju da se Amerika vraća u normalu, iako je broj smrtnih slučajeva nastavlja da raste i narednih dana mogao bi da premaši 100.000.

Koordinatorka za suzbijanje korona virusa Debora Birks rekla je na konferenciji za novinare da Amerikanci ovog vikenda treba da "izađu napolje, igraju golf, tenis, idu na plažu, ali da budu na distanci od dva metra".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track