Najnovije vesti

LIST RADNIČKE PARTIJE SEVERNE KOREJE KRITIKUJE ZAPADNU KULTURU Nevidljivi neprijatelji su strašniji nego što nam se čini
Foto: Profimedia

upozorili građane

LIST RADNIČKE PARTIJE SEVERNE KOREJE KRITIKUJE ZAPADNU KULTURU Nevidljivi neprijatelji su strašniji nego što nam se čini

Planeta

Zvanični list vladajuće Radničke partije Severne Koreje "Nodong Sinmung" objavio je članak u kojem se upozorava na štetan uticaj zapadne kulture i savetuju građani da ne gledaju zapadne filmove i ne slušaju njihovu muziku.

"Gledanje stranih filmova, slušanje strane muzike, imitiranje njihovih junaka kroz zabavu, bez dubljeg razmišljanja, može dovesti do širenja buržoaskog načina života i degradiranja narodne kulture. Nevidljivi neprijatelji su strašniji, nego što nam se čini.

Danas imperijalisti očajno pokušavaju da u tekstu i melodiji sakriju svoju trulu ideologiju i kulturu", navodi se u saopštenju partije. U tekstu se kaže da danas najveći uticaj na omladinu ima zapadna kultura. Omladina je "glavni cilj plana imperijalista za ideološku i kulturnu invaziju".

"Nodong Sinmung" tvrdi da neke bivše socijalističke države nisu mogle da se suprotstave tom uticaju jer je omladina tih država "postala prva žrtva širenja imperijalista trulog stila".

Kako piše severnokorejski list, "realnost zahteva da se stvori neprobojna stena" kako bi se zaštitili od zapadne ideologije i kulture.

Zapadni mediji smatraju da gore navedeno upozorenje vladajuće partije pokazuje da je zapadna kultura duboko prodrla na teritoriju Severne Koreje, bez obzira na cenzuru. Londonski Tajms piše da se diskovi, DVD i USB sa južnokotrejskim i zapadnim filmovima i muzikom ilegalno uvoze u zemlju.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...