NOVI SNIMAK ZAPALIO AMERIKU: 6 policajaca izvuklo par crnih tinejdžera iz kola i surovo ih pretuklo, uhapšeni odmah!
Foto: Screenshot

brutalno

NOVI SNIMAK ZAPALIO AMERIKU: 6 policajaca izvuklo par crnih tinejdžera iz kola i surovo ih pretuklo, uhapšeni odmah!

Planeta -

Šest policajaca u Atlanti je uhapšeno, a njihove slike objavljeni nakon što su dramatični video snimci pokazali da vuku mladi crni par iz automobila tokom protesta zbog ubistva Džordža Flojda.

Svih šest policajaca, suočenih sa optužbama za teški napad na baterije, juče su privedeni u zatvor okruga Fulton.

Dramatični video snimak koji je policija objavila u nedelju prikazuje grupu policajaca kako viču, razbijajući bočni prozor kola, mašu oružjem i izvlače Pilgrima i Mesiju Jang iz limuzine. Par se može čuti kako vrište i pitaju službenike šta se dešava.

U utorak šef policije Atlante Erika Šilds i gradonačelnik Keiša Lence Botoms otpustili su policajce Marka Gardenera, optuženog za teški napad, i Ajvori Stritera, koji je optužen za isti zločin i uperio pištolj u drugu osobu, tvrdeći da su njihovi postupci bili jasan prikaz prevelike sile.

Ostala četvorica prebačna na kancelarijski posao pre nego što su juče odvedena u zatvor. Okružni tužilac okruga Fulton, Pol Hauard, je optužbe najavio tokom jučerašnje konferencije za novinare.

"Osećam se malo sigurnije da su ova čudovišta sklonjena sa ulice i više ne mogu da terorišu nikoga više", rekao je Mesija Jang, koga su izvukli iz vozila zajedno sa devojkom, Tanja Pilgrim.

Dali su im se do 5. juna da se predaju policiji. Svakom od njih je odobrena kaucija od 10.000 dolara.

Striter je angažovan u decembru 2003., a Gardner u avgustu 1997. Zapisnici o obuci Saveta za standarde i obuku policajaca, koji potvrđuju službenike za sprovođenje zakona u Džordžiji, pokazuju da su oba službenika nedavno završila obuku za upotrebu sile i taktike deeskalacije.

Gradonačelnik Atlante Keiša Lence Botoms rekao je da je Pilgrim pušten bez optužbi. Rekla je da je Jangova, takođe, pušten na slobodu, i da je naredila da optužbe protiv njega budu odbačene.

Nije precizirala sa kojim optužbama se suočio. U policijskom izveštaju se kaže da je Jung optužen za pokušaj izbegavanja policije i vožnju sa uslovnom dozvolom.

Video prikazuje mladića kako sedi na mestu vozača zaustavljenog automobila u ulici držeći svoj telefon, izgleda da snima video dok policajac prilazi i otvara bočna vrata.

Jang zatvara vrata i još jednom kaže: "Danas ne umirem." Poziva policajce da puste drugog čovekada uđe u auto dok se tamna limuzina približava.

Automobil kreće i zaglavi se u saobraćaju i policajci trče pored njega obe strane automobila vičući na vozača. Policajac zatim koristi pištolj za omamljivanje Pilgrima na suvozačkom mestu koji pokušava da izađe iz automobila, a zatim izvlače ženu koja vrišto iz vozila.

Drugi policajac viče na Janga da stavi parkira auto i otvori prozor. Jedan policajac više puta palicom udara u bočni prozor vozača, a drugi konačno uspeva da ga razbije. Policajci su takođe isekli gume, kaže mladi bračni par.

Dok se staklo razbija, jedan policajac koristi pištolj, a policajci ga izvlače iz automobila dok ostačiviču: „Izvucite ruku iz džepova“ i „Imao je pištolj. Ima pištolj. Ima pištolj. ' Policijski izveštaji ne navode pištolj kao pronađeno.

Mladić je pretrpeo prelom ruke i imao je 20 šavova. Rekao je da je hapšenje 'jedna od najtežih stvari koje sam ikada doživeo u životu.'

Kurir.rs/Daily Mail Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track