NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE OKO FLOJDOVOG UBISTVA: Sve je laž, policajac je glumac! Rojters razotkrio istinu!
Foto: Profimedia, AP / Hennepin County Sheriff, IMDB printscreen

jedva dočekali

NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE OKO FLOJDOVOG UBISTVA: Sve je laž, policajac je glumac! Rojters razotkrio istinu!

Planeta -

Ubistvo Džordža Flojda, koje je tema broj jedan u svim svetskim medijima poslednjih dana, sa sobom je kao po običaju povukla mnoge teorije zavera a jedna od najluđih je da zapravo ubistva nije ni bilo te da je reč o glumi.

Ova teorija se veoma brzo raširila po društvenim mrežama a njeno glavno uporište je profil na IMDB-u sa imenom Dereka Čovina - policajca koji je ubio Džordža Flojda.

foto: IMDB prtscr

Tako se raširila sumnja u istinitost šokantnih snimaka koji su zgrozili čitav svet, na kojima se vidi kako Derek kolenom pritiska vrat crnca Džordža Flojda nakon čega mučeni čovek umire.

Kao i obično, veliki potresi u društvu dovode do još veće polarizacije društva, ali je prosto neverovatno kako su mnogi poverovali u teoriju da je uhapšeni policajac zapravo "krizni glumac" odnosno onaj koji se angažuje u režiranim prikazima najčešće nekih katastrofa ili nesreća poput terorističkih napada, poplava, požara i sl.

foto: Facebook prtscr

Tako je jedna od korisnica društvenih mreža uz prikaz scene ubistva Flojda navela navodne dopkaze da je sve zavera:

"Još jednom smo prevareni! Ponovo! Lažna vest! Derek Čovin je glumac. Njegovo ime se pojavljuje na IMDBu i to u vezi sa ovim video", napisala je.

Međutim, portparol IMDB-a objasnio je za Rojters da je reč o "profilu" koji je na ovom sajtu napravljen 28.maja, odnosno 3 dana nakon Flojdovog ubistva.

"Mnogi ljudi koji nisu glumci imaju profile na IMDB zato što se njihovo ime pojavljuje po prirodni njihovog posla u medijima" rekao je on.

foto: Profimedia

On je objasnio da je taj profil na ovom sajtu napravljen ili kao rezultat pomoinjanja njegovog imena u televizijskim vestima, ii od strane onih koji koju su rešili da smrt Džordža Flojda predstave kao zaveru.

Sve tvrdnje da Čovin nije bio policajac su lažne, navodi Rojters. Javni zvaničnici, uključujući i šefa policije u Mineapolisu, potvrdili su da su poliucajci koji su umešani u Flojdovu smrt otpušteni nakon incidenta.

Takođe, više medija je objavilo i Čovinov policijski dosije sa sve pritužbama na njegov rad koje su ranije protiv njega podnete tokom gotovo dve decenije provedene u policiji Mineapolisa.

Kurir.rs, Foto: Profimedia, AP / Hennepin County Sheriff, IMDB printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track