BRAT BEZOSOVE VERENICE ŽELI DA SKINE LJAGU SA SVOG IMENA: Spreman je da progovori o golišavim slikama, ima jedan zahtev
Foto: AP/Rafiq Maqbool

prekinuo ćutanje

BRAT BEZOSOVE VERENICE ŽELI DA SKINE LJAGU SA SVOG IMENA: Spreman je da progovori o golišavim slikama, ima jedan zahtev

Planeta -

Šef Amazona Džef Bezos već je bio najbogatiji čovek na planeti pre izbijanja pandemije korona virusa, a uskoro bi mogao da postane prvi bilijarder u istoriji.

Cene akcija Amazona skočile su ove godine za skoro 30 odsto, usled čega je Bezosovo lično bogatstvo poraslo na 150 milijardi dolara, kako je u vreme pandemije porasla potražnja za onlajn kupovinom i uslugama. Stručnjaci kažu da njegovo bogatstvo raste toliko brzo da će do 2026. doći do cifre od bilion dolara (američki trilion: 1012), piše Dejli mejl.

Nije samo Amazon u formi – i sam Bezos je poslednjih meseci prošao kroz značajne transformacije. Otkako se razišao sa suprugom Mekenzi nakon 26 godina braka – kojoj je nakon razvoda prošlog juna pripalo rekordnih 38 milijardi dolara zbog čega je postala treća najbogatija žena u svetu – Bezos, “car onlajn kupovine”, prošao je kroz veliku promenu.

Redovnim vežbanjem zaradio je dobre bicepse i stomačne mišiće, a trenerku je zamenio dizajnerskom garderobom i Guči cipelama. Sam Bezos je jednom priznao da "nije osoba u kakvu se žene zaljubljuju".

"Ja im nekako prirastem poput gljivice", rekao je on.

Ali, to je bilo pre nego što je postao milijarder. On danas poseduje 165 miliona vrednu vilu u Holivudu, "mega kuću" u Njujorku "tešku" 80 miliona, zdanje u Vašingtonu od 40 i avion od 65 miliona, privatnu svemirsku kompaniju Blu oridžin, a među njegovim prijateljima su Dženifer Lopez, Keti Peri i Barbara Strejsend. Bezos trenutno gradi buduću najveću svetsku jahtu, koju će pratiti manje plovilo samo radi smeštaja njegove kolekcije helikoptera.

foto: EPA / Michael Reynolds

S obzirom na ovakav njegov status sigurno mu ne prija porodična drama i sudski slučaj koji bi mogao Bezosa da spusti na Zemlju zajedno sa njegovom novom verenicom, glamuroznom voditeljkom Loren Sančes, ukazuje Dejli mejl. Kao ključni dokaz o kojem bi Bezos mogao da svedoči tu je niz škakljivih fotografija njegovih privatnih delova tela koje su navodno ukradene iz Loreninog telefona.

Ova melodrama – kojoj nema takmaca u Holivodu kako ukazuje Dejli mejl – koktel je porodične izdaje i međunarodne intrige u koju su uključeni čak i američki predsednik Donald Tramp i saudijski krunski princ Mohamed bin Salman.

Slučaj je pravi lavirint.

foto: Profimedia

Prvo je Bezos tvrdio da mu je američki tabloid Nešenel inkvajerer pretio ucenom na osnovu golišavih fotografija. Onda je navedeno da je brat njegove verenice Majkl Sančes prodao fotografije magazinu za 2.000.000, što on žestoko poriče, do te mere da sada tuži Bezosa zbog klevete.

Majkl, koji se bavi ličnom medijskom strategijom svoje sestre, sinoć je prekinuo medijsku tišinu i odlučio da konačno progovori o ovom slučaju.

"Štitio sam i podržavao svoju sestru 100 posto od dana kad je rođena. Preuzimao sam njenu krivicu bezbroj puta. Ono što je drugačije ovog puta je što je naša porodica rastrgana, a Loren izgleda da ne haje za to", izjavio je on za Dejli mejl.

Majkl je optužio 56-godišnjeg Bezosa i njegovog bezbednosnog konsultanta Gevina de Bekera (koji sada čuva princa Harija i Megan u Los Anđelesu) za klevetu, nakon što su rekli novinarima da je on odgovoran za curenje spornih fotografija. On kaže da su ga federalni istražitelji isključili iz istrage.

"Jednom kad su FBI i istražitelji Amazona utvrdili da nemam fotografije koje su korišćene za ucenjivanje Džefa, očekivao sam u najmanju ruku izvinjenje. Ali, Džef i Loren nisu se ni osvrnuli. Bačen sam pod autobus. Nažalost, sledeći put kad ih vidim to će biti na sudu", ogorčen je Majkl.

Bezos i De Beker tvrde međutim da nikada nisu optužili Majkla za curenje fotografija.

"Gospodin Sančes ne može da pobedi", navodi se u dokumentima koje su njih dvojica popunili na sudu. "Više izvora citiranih u tužbi i u medijima tokom više meseci pokazuju da je gospodin Sančes odao Inkvajereru privatne informacije i materijale, uključujući privatne poruke i slike… ali nijedan optuženi nije nikad optužio gospodina Sančesa da je odao specifično golišave fotografije".

Majkl je rekao da zbog trenutne parnice ne može da oda više detalja, ali njegov neimenovani prijatelj je rekao da je on odlučan da skine ljagu sa svog imena što je glasnije moguće.

"Majkl želi izvinjenje na naslovnoj strani u Vašington postu, novinama koje Bezos poseduje. On je zbog čitavog debakla izgubio svoju reputaciju, biznis i sestru. Majkl je uvek radio najbolje za Loren ali sada se oseća potpuno izdanim. Odlučan je da dobije svoj dan u sudu i to neće ispasti dobro za najbogatijeg čoveka na svetu. Majkl će okačiti svačiji prljav veš. Samo napred!", rekao je taj izvor Dejli mejlu.

Romansa između Bezosa i Sančesove izazvala je poplavu u medijima kad je u januaru 2019. otkriveno da je milijarder ostavio svoju ženu a Loren svog muža, uticajnog holivudskog agenta Patrika Vajtsela. Do tada je delovalo da Bezos živi mirnim, porodičnim životom u Sijetlu sa ženom i četvoro dece. Ali, kako je njegovo bogatstvo raslo, rasla je i njegova ljubav za “svet slavnih”.

"Džef voli sve u vezi Holivuda – žurke, sjaj, glamur - rekao je izvor blizak paru. – Presrećan je kad je sa nekom zvezdom u sobi. On je kao štreber koji je konačno osvojio džekpot i pozvan na žurku sa lepim ljudima. On ima novac a Loren ima veze…"

Izvor je dodao da Loren kod Bezosa nije privukao novac, jer je već bila bogata.

"U pitanju je bila moć. A za Džefa je ona bila karta za svet glamura i šoubiznisa. Ali, njihova ljubavna priča je istinita. Oni su ludi jedno za drugim. Dovoljno je biti s njima 30 sekundi da shvatite da su kao dvoje zaljubljenih tinejdžera. Ne mogu da drže svoje ruke dalje jedno od drugog. Džef voli glamur i uzbuđenje u svetu Loreninog Holivuda", naveo je on za Dejli mejl.

Loren je kao voditeljka u Los Anđelesu relativno poznata ličnost, ali je preko svog muža – najuticajnijeg agenta u gradu – upoznala sve bitne figure. Bezos je za 50. rođendan svoje verenice prošlog decembra priredio žurku kojoj su prisustvovali glumac Orlando Blum i njegova verenica Keti Peri, glumac Timoti Čalamet, milijarder Beri Diler sa ženom dizajnerkom Dajen fon Furtstenberg. Na jednoj drugoj zabavi pojavili su se i glumice Barbara Strejsend, Demi Mur i Dženifer Lopes.

Majklovi prijatelji kažu da je on prvi put saznao sa vezu svoje sestre sa Bezosom u proleće 2018.

"Loren mu se poverila jer mu uvek sve govori. On je stariji od nje četiri godine, ali su poput blizanaca", ističe izvor Dejli mejl.

Par se upoznao kad je Loren snimala za Blu oridžin.

"Snimali su na njegovom ranču a varnice među njima su bile očigledne. Džef je došao u svom pikapu i pitao je da li želi u vožnju. Završili su u njegovoj kući gde su se prvi put poljubili", dodao je izvor.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track