POLICIJA U MINESOTI BUŠILA GUME NA AUTOMOBILIMA TOKOM PROTESTA: Kamere ih uhvatile na delu, a ovako su se pravdali VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/Inside Edition/Global News

državna patrola

POLICIJA U MINESOTI BUŠILA GUME NA AUTOMOBILIMA TOKOM PROTESTA: Kamere ih uhvatile na delu, a ovako su se pravdali VIDEO

Planeta -

Pripadnici državne patrole u Minesoti priznali su da su "strateški" bušili gume na automobilima tokom protesta zbog smrti Džordža Flojda.

Državno ministarstvo za javnu bezbednost (DPS) potvrdilo je akciju nakon pto su se na društvenim mrežama pojavili snimci policajaca koji su na parkiralištima usred demonstracija bušili gume.

Odeljenje je saopštilo da su pripadnici jedinice bušili gume kako bi sprečili da se vozila koriste u napadima na policiju i demonstrante i da se vozila vuku ako je neophodno prikupljanje dokaza. Prema navodima DPS, to je urađeno samo u određenim situacijama.

Objaveljene su fotografije i video snimci na kojima se vide oštećenja na gumama. Lokalni reporter Džef Vagner koji je pratio proteste, delio je fotografije automobila na parkiralištu u Kmartu.

Kao odgovor na izveštaj, šerif okruga Anoka Džejms Stjuart rekao je u utorak da su "pitanja bezbednosti života" bila zabrinjavajuća i da njegovi zamenici nisu bili upleteni u vozila na lokaciji Kmart. Posebno je spomenuo slučaj gde se ta taktika koristila na dva vozila koja su bila napuštena na mostu, navodi CBS njuz.

Kurir.rs/CBS njuz/Telegraf.rs

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track